Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Lifo]: Βενιζέλος για Novartis: Κάποιοι ασέλγησαν επί των θεσμών – Τι κατέθεσε στον Άρειο Πάγο
[Lifo]: Βενιζέλος για Novartis: Κάποιοι ασέλγησαν επί των θεσμών – Τι κατέθεσε στον Άρειο Πάγο

[Lifo]: Βενιζέλος για Novartis: Κάποιοι ασέλγησαν επί των θεσμών – Τι κατέθεσε στον Άρειο Πάγο

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ως μάρτυρας για τη Novartis

«Κάποιοι ασέλγησαν επί των θεσμών», ανέφερε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την κατάθεσή του στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου για την υπόθεση Νovartis .

«Προκειμένου να στηθεί ως δήθεν πολιτικό σκάνδαλο η υπόθεση Novartis, κάποιοι ασέλγησαν επί των θεσμών με πρώτο θύμα την ανεξαρτησία και το κύρος της Δικαιοσύνης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ευ. Βενιζέλος μετά την κατάθεσή του στους αντεισαγγελείς Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη και επισήμανε ότι «ευθύνες πολιτικών προσώπων με την έννοια της προηγούμενης κυβέρνησης προφανώς και υπάρχουν». Ακόμη, κατέθεσε συμπληρωματικά στοιχεία και έγγραφα που καταδεικνύουν την ύπαρξη του δόλου.

Ειδικότερα, ο κ. Βενιζέλος, κατά την έξοδό του από τον Άρειο Πάγο, δήλωσε: «Κοιτάζουμε προς το μέλλον μόνο όταν προστατεύουμε τους θεσμούς. Προκειμένου να στηθεί ως δήθεν πολιτικό σκάνδαλο η υπόθεση Novartis, κάποιοι ασέλγησαν επί των θεσμών με πρώτο θύμα την ανεξαρτησία και το κύρος της Δικαιοσύνης. Αυτό όλο είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα που πρέπει να διερευνηθεί εις βάθος, και δικαστικά και κοινοβουλευτικά. Το ζήτημα, όπως ξέρετε, δεν με αφορά προσωπικά ούτε είμαι από αυτούς που επιδιώκουν ρεβάνς ή εκδίκηση. Υπάρχει, όμως, το δημοκρατικό καθήκον που μας επιβάλλει να προστατεύσουμε το κράτος δικαίου και να διερευνήσουμε την αλήθεια».

Ερώτηση: Κάνατε, μήπως, λόγο για πολιτικά πρόσωπα εσείς στον αντεισαγγελέα;

Απάντηση: Και αυτό το ζήτημα έχει ήδη τεθεί από τον προηγούμενο χρόνο, από την άνοιξη του 2018, με τις μηνύσεις μας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!