Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Lifo]: Βενιζέλος: Αποχωρώ μετά από 26 χρόνια – Θα είμαι πάντα μάχιμος και ενεργός πολίτης
[Lifo]: Βενιζέλος: Αποχωρώ μετά από 26 χρόνια – Θα είμαι πάντα μάχιμος και ενεργός πολίτης

[Lifo]: Βενιζέλος: Αποχωρώ μετά από 26 χρόνια – Θα είμαι πάντα μάχιμος και ενεργός πολίτης

Η αποχαιρετιστήρια ομιλία του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου στην Ολομέλεια

«Δεν θα είμαι μέλος της επόμενης Βουλής, είμαι όμως και θα είμαι πάντα μάχιμος και ενεργός πολίτης», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του στη Βουλή.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος έκλεισε τη συνεχή και αδιάλειπτη θητεία 26 και πλέον χρόνων, όπως είπε ο ίδιος, στα κοινοβουλευτικά έδρανα, χειροκροτούμενος από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν παρόντες στην αίθουσα μαζί με τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Λεωνίδα Γρηγοράκο.

Ο κ. Βενιζέλος επέλεξε η τελευταία κοινοβουλευτική παρουσία και παρέμβαση του να γίνει σήμερα, τονίζοντας ότι θεώρησε πολιτική, κοινοβουλευτική και επιστημονική του υποχρέωση να τοποθετηθεί, «πάνω σε δύο θεμελιώδη, κορυφαία νομοθετήματα τα οποία συζητά η Ολομέλεια της Βουλής, τον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας».

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τάχθηκε υπέρ της ψήφισης του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, χαρακτηρίζοντας «απολύτως αναγκαίο τον εκσυγχρονισμό των Κωδίκων», επισημαίνοντας ότι οι αλλαγές του Ποινικού Κώδικα έχουν καθυστερήσει πολλά χρόνια.

«Συμφωνώ με τις διαπιστώσεις ότι δεν είναι νομοθετική πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για μια καθυστερημένη οφειλομένη ενέργεια που είχε υποχρέωση να πράξει η κυβέρνηση, όχι μόνο η παρούσα αλλά και η προηγούμενη και ίσως και οι πολλές προηγούμενες κυβερνήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε: «Η ψήφιση των κωδίκων θα έπρεπε να γίνουν πολύ νωρίτερα σε πολιτικά ανύποπτο χρόνο και υπό συνθήκες πολιτικής συναίνεσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!