Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Lifo]: Βαρβιτσιώτης: «Καταδικαζουμε τις τουρκικές παράνομες δραστηριότητες στην Κύπρο»
[Lifo]: Βαρβιτσιώτης: «Καταδικαζουμε τις τουρκικές παράνομες δραστηριότητες στην Κύπρο»

[Lifo]: Βαρβιτσιώτης: «Καταδικαζουμε τις τουρκικές παράνομες δραστηριότητες στην Κύπρο»

Τις παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ καταδίκασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών από το βήμα της 4ης Ευρω-αραβικής Συνόδου Κορυφής

«Τις τουρκικές παράνομες δραστηριότητες γεώτρησης της Τουρκίας εντός των χωρικών υδάτων και της ΑΟΖ της Κύπρου », καταδίκασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης .

O αναπληρωτής υπουργός, αρμόδιος για τα ευρωπαϊκά θέματα, από το βήμα της 4ης Ευρω-αραβικής Συνόδου Κορυφής είπε πως οι τουρκικές ενέργειες παραβιάζουν την ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου, καθώς και το διεθνές δίκαιο, υπονομεύοντας τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή. Σε αυτό το πλαίσιο, διαμήνυσε πως η διασφάλιση της σταθερότητας και της ασφάλειας στην περιοχή μας πρέπει να είναι ο πρωταρχικός μας στόχος.

Σε ό,τι αφορά τη Συρία, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, προκαλεί απαράδεκτο ανθρώπινο πόνο και υπονομεύει την περιφερειακή ασφάλεια.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης στο προσφυγικό και μεταναστευτικό, απευθύνοντας κάλεσμα για συλλογική δράση και ολιστική αντιμετώπισή του στη βάση της δίκαιης κατανομής. Η Ελλάδα βρίσκεται στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης, σημείωσε, και επικαλούμενος τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, είπε πως «φτάνουμε στα όρια μας όσον αφορά την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος».

Επίσης, ζήτησε περισσότερη συνεργασία με τα κράτη προέλευσης προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αιτίες του φαινομένου, αναφέροντας τη φτώχεια, τις συγκρούσεις και την κλιματική αλλαγή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!