Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: «Βαρόνος» του λιγνίτη χρηματοδοτούσε με τεράστια ποσά αρνητές της κλιματικής αλλαγής
[Lifo]: «Βαρόνος» του λιγνίτη χρηματοδοτούσε με τεράστια ποσά αρνητές της κλιματικής αλλαγής

[Lifo]: «Βαρόνος» του λιγνίτη χρηματοδοτούσε με τεράστια ποσά αρνητές της κλιματικής αλλαγής

Ένας «βαρόνος» του λιγνίτη χρηματοδοτούσε με τεράστια ποσά ομάδες, ινστιτούτα και ιδρύματα που αμφισβητούν την κλιματική αλλαγή

Ένας μεγιστάνας του λιγνίτη χρηματοδοτούσε με τεράστια ποσά ομάδες, ινστιτούτα και ιδρύματα που αμφισβητούν την κλιματική αλλαγή .

Ενώ τα λιγνιτωρυχεία του όδευαν προς τη χρεοκοπία, ο Ρόμπερτ Μάρεϊ έδωσε στον εαυτό του 14 εκατομμύρια δολάρια, στον διάδοχό του CEO μπόνους 4 εκατομμυρίων και διέθεσε ένα εκατομμύριο δολάρια για τη διασπορά αμφιβολιών για τα ανθρωπογενή αίτια της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που επικαλούνται οι New York Times.

Η εταιρία του, η Murray Energy, κήρυξε χρεοκοπία τον Οκτώβριο, παρουσιάζοντας χρέη 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων και υποχρεώσεις επιπλέον 8 δισεκατομμυρίων, που σε μεγάλο μέρος αφορούσαν συνταξιοδοτικά προγράμματα και ασφάλειες υγείας των υπαλλήλων του. Αλλά αυτά τα χρέη φαίνεται πως δεν επηρεάσαν τις συνήθειες του Μάρεϊ, υποστηρικτή του Αμερικανού προέδρου Τραμπ, που χρηματοδότησε δεκάδες καμπάνιες με ανακριβή και αβάσιμα στοιχεία για την κλιματική αλλαγή, τα τελευταία τρία χρόνια.

Ο 79χρονος είναι άλλωστε δημόσιος αρνητής των εξακριβωμένων επιστημονικών στοιχείων για τον καταστροφικό αντίκτυπο της ανθρώπινης δραστηριότητας στον πλανήτη και, έδωσε τεράστια ποσά σε πολιτικές επιτροπές Συντηρητικών και ομάδες που αρνούνται ακόμα και την ύπαρξη της κλιματικής αλλαγής. Οι ομάδες αυτές επιδιώκουν την ανάκληση των κανονισμών για μείωση στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, που είχε περάσει η κυβέρνηση Ομπάμα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η εταιρεία του Μάρει έδωσε 300.000 δολάρια στην ομάδα Government Accountability & Oversight, που δίνει «απαντήσεις» όσους κατηγορούν τον πρόεδρο Τραμπ για την αμφίβολη περιβαλλοντική πολιτική του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!