Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Η UNESCO κατέταξε την πίτσα Ναπολιτάνα στην άυλη κληρονομιά της ανθρωπότητας
[Lifo]: Η UNESCO κατέταξε την πίτσα Ναπολιτάνα στην άυλη κληρονομιά της ανθρωπότητας

[Lifo]: Η UNESCO κατέταξε την πίτσα Ναπολιτάνα στην άυλη κληρονομιά της ανθρωπότητας

Ποιος είπε η πίτσα δεν είναι μια μορφή τέχνης; Γαστριμαργικής μεν, αλλά έχει όλα τα στοιχεία για να θεωρηθεί κομμάτι της πολιτιστικής ταυτότητας της Ιταλίας.

Για την UNESCO, μάλιστα, ανήκει στην άυλη κληρονομιά της ανθρωπότητας.

Το αίτημα το είχε κάνει η ιταλική κυβέρνηση, έγινε δεκτό από τα μέλη της UNESCO και πλέον μπήκε στη σχετική λίστα με τα προϊόντα και τα είδη της άυλης κληρονομιάς. Το αίτημα περιλάμβανε και δύο εκατομμύρια υπογραφές που είχαν μαζευτεί για να το υποστηρίξουν. Το ενδιαφέρον είναι ότι δεν υπέγραψαν μόνο Ιταλοί, αλλά όπως σημειώνει ο Guardian, υπήρξαν υπογραφές από την Ιαπωνία έως την Αργεντινή.

Για την επιτροπή που αποφασίζει ποια υποψηφιότητα αξίζει και ποια όχι, η πίτσα είναι δομικό στοιχείο της ιταλικής ταυτότητας, ιδιαίτερη της Νάπολης, καθώς και ένα σύμβολο για την Ιταλία σε όλο τον κόσμο. Αυτό που επιδιώκει η Ιταλία είναι κατοχυρώσει την Ναπολιτάνα ως διακριτό είδος πίτσας σε σχέση με όλες τις άλλες.

Σύμφωνα με τον ιταλικό σύνδεσμο γεωργικών επιχειρηματιών, η βιομηχανία της πίτσας φτάνει τα 10 δισ. ευρώ και απασχολεί τουλάχιστον 100.000 άτομα.

Η Unesco ανακοίνωσε το αποτέλεσμα σήμερα (7/12 έπειτα από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο νησί της Νότιας Κορέας Jeju-do.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!