Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Lifo]: Τροία: Το Βρετανικό Μουσείο ανακοίνωσε μια επική έκθεση για τον μύθο και την πραγματικότητα της αρχαίας πόλης
[Lifo]: Τροία: Το Βρετανικό Μουσείο ανακοίνωσε μια επική έκθεση για τον μύθο και την πραγματικότητα της αρχαίας πόλης

[Lifo]: Τροία: Το Βρετανικό Μουσείο ανακοίνωσε μια επική έκθεση για τον μύθο και την πραγματικότητα της αρχαίας πόλης

Μία έκθεση αφιερωμένη στους μύθους και στην πραγματικότητα της αρχαίας Τροίας θα φιλοξενήσει το Βρετανικό Μουσείο

Μία έκθεση αφιερωμένη στους μύθους και στην πραγματικότητα της αρχαίας Τροίας θα φιλοξενήσει το Βρετανικό Μουσείο , ζωντανεύοντας ήρωες και μάχες μπροστά στα μάτια των επισκεπτών.

Από τις 21 Νοεμβρίου 2019 έως τις 8 Μαρτίου του 2020, ο θρύλος της πόλης που έμελλε να γίνει «θέατρο» του μυθικού τρωικού πολέμου θα αναβιώσει στις αίθουσες του μουσείου στη βρετανική πρωτεύουσα. «Η ιστορία της σπουδαίας πόλης που ενεπλάκη σε έναν δεκαετή πόλεμο είναι ακαταμάχητα δραματική και τραγική», γράφουν οι υπεύθυνοι του μουσείου. «Από την απαγωγή της Ελένης μέχρι την δολιοφθορά με τον Δούρειο Ίππο και την πτώση της πόλης», η έκθεση θα δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες να έρθουν πιο κοντά στους ήρωες και τις μάχες του τρωικού πολέμου, μέσα από τα αριστουργηματικά έργα τέχνης που τους ξαναδίνουν ζωή.

Ο μύθος για την αρπαγή της πιο όμορφης γυναίκας του κόσμου, οι συμμαχίες, οι προδοσίες και οι μάχες που ακολούθησαν ώθησαν αρχαιολόγους από όλον τον κόσμο να αναζητήσουν τη θρυλική πόλη. Οι ιστορίες των ηρώων πέρασαν από την προφορική παράδοση του Ομήρου στα μελανόμορφα αγγεία και από εκεί στον Ουίλιαμ Σαίξπηρ και τέλος στο Holywood.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!