Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Ο Τραμπ προετοιμάζεται για «πόλεμο των άστρων» – Ίδρυσε την «Διοίκηση Διαστήματος»
[Lifo]: Ο Τραμπ προετοιμάζεται για «πόλεμο των άστρων» – Ίδρυσε την «Διοίκηση Διαστήματος»

[Lifo]: Ο Τραμπ προετοιμάζεται για «πόλεμο των άστρων» – Ίδρυσε την «Διοίκηση Διαστήματος»

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τη δημιουργία της «Διοίκησης Διαστήματος» που θα προετοιμαστεί για τον δυνητικό πόλεμο των άστρων

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τη δημιουργία της «Διοίκησης Διαστήματος» που θα προετοιμαστεί για τον δυνητικό πόλεμο των άστρων, εξασφαλίζοντας την υπεροχή των ΗΠΑ.

Θέλοντας να είναι έτοιμος σε περίπτωση πολέμου των άστρων, ο Αμερικανός πρόεδρος εγκαθίδρυσε χθες Πέμπτη τη στρατιωτική διοίκηση διαστήματος (USSPACECOM), η οποία θα αναλάβει να εξασφαλίσει την υπεροχή των ΗΠΑ, που απειλείται από την Κίνα και τη Ρωσία, σε αυτό το νέο δυνητικό πεδίο πολέμου.

«Αυτή είναι μια ιστορική στιγμή, μια ιστορική ημέρα», καθώς «αναγνωρίζεται ότι το διάστημα βρίσκεται στο επίκεντρο της εθνικής ασφάλειας και της άμυνας της Αμερικής», είπε ο Ρεπουμπλικάνος κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής στην Ουάσινγκτον. Η νέα διοίκηση «θα εξασφαλίσει ότι η αμερικανική υπεροχή στο διάστημα ουδέποτε θα αμφισβητηθεί ή θα απειληθεί διότι γνωρίζουμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψουμε τις συγκρούσεις είναι να προετοιμαζόμαστε για τη νίκη», συνέχισε.

Για τον Τραμπ, το ζήτημα είναι να αντιμετωπιστούν εχθροί των ΗΠΑ που θα μπορούσαν να επιτεθούν σε «αμερικανικούς δορυφόρους», που είναι εξόχως «σημαντικοί για τις επιχειρήσεις μας στα πεδία πολέμων και για τον τρόπο ζωής μας».

Η SPACECOM έγινε η 11η «διοίκηση» του Πενταγώνου κι είναι στη θεωρία ισότιμη με τη CENTCOM, για παράδειγμα, δηλαδή το μεικτό διοικητήριο που είναι αρμόδιο για τις αμερικανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!