Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Ο Τραμπ παραχωρεί άδειες για γεώτρηση πετρελαίου σε προστατευόμενη περιοχή στην Αλάσκα
[Lifo]: Ο Τραμπ παραχωρεί άδειες για γεώτρηση πετρελαίου σε προστατευόμενη περιοχή στην Αλάσκα

[Lifo]: Ο Τραμπ παραχωρεί άδειες για γεώτρηση πετρελαίου σε προστατευόμενη περιοχή στην Αλάσκα

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται στην τελική ευθεία των σχεδιασμών της να επιτρέψει τις γεωτρήσεις για πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε ένα τμήμα Εθνικού Αρκτικού Καταφυγίου Άγριας Ζωής στην Αλάσκα.

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται στην τελική ευθεία των σχεδιασμών της ώστε να επιτρέψει τις γεωτρήσεις για πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε ένα τμήμα του Εθνικού Αρκτικού Καταφυγίου Άγριας Ζωής στην Αλάσκα .

Το Γραφείο Διαχείρισης Γης, μια ομοσπονδιακή υπηρεσία, θα προσφέρει προς εκμίσθωση συνολικά 6,5 εκατομμύρια στρέμματα παραλιακής πεδινής γης, τα οποία περιλαμβάνουν περιοχές στις οποίες οι απειλούμενες πολικές αρκούδες έχουν τα λημέρια τους ενώ και τo καριμπου, ο καναδικός τάρανδος, γεννά εκεί τα μικρά του. Οι γεωτρήσεις αναμένεται να δημιουργήσουν μεγάλες δυσκολίες στους ντόπιους ιθαγενείς πληθυσμούς οι οποίοι βασίζουν τον βιοπορισμό τους στο κυνήγι και το ψάρεμα.

Πριν λίγες ώρες η Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου πλειοψηφούν οι Δημοκρατικοί, ψήφισε νομοθετική ρύθμιση που προστατεύει την περιοχή, όμως θεωρείται απίθανο το νομοσχέδιο να εγκριθεί από τη Γερουσία, όπου πλειοψηφεί το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Ο διευθυντής του Ομίλου για την Άγρια Φύση στην Αλάσκα, Άνταμ Κόλτον, τονίζει πως «δεν εκπλήσσεται κανείς που η κυβέρνηση διάλεξε την πιο επιθετική μορφή εκμίσθωσης, δεν τηρεί καν τα προσχήματα όσον αφορά όρια που θέτει ή τη σημασία της προστασίας τη περιοχής».

«Έχοντας στο νου της να δημιουργήσει βιομηχανική δραστηριότητα σε όλη την ευάλωτη παραλιακή πεδιάδα η κυβέρνηση αγνοεί την επιστήμη, φιμώνει τη διαφωνία και αποκλείει ολόκληρες ιθαγενείς κοινότητες» σχολιάζει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!