Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Τουσκ: Με τον Τραμπ θα είναι δυσκολότερο να παραμείνει ενωμένη η Δύση απέναντι στη Ρωσία
[Lifo]: Τουσκ: Με τον Τραμπ θα είναι δυσκολότερο να παραμείνει ενωμένη η Δύση απέναντι στη Ρωσία

[Lifo]: Τουσκ: Με τον Τραμπ θα είναι δυσκολότερο να παραμείνει ενωμένη η Δύση απέναντι στη Ρωσία

O πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τόνισε ότι πολλές τοποθετήσεις του Τραμπ αντικατοπτρίζουν μια διαφορετική στάση προς την Ευρώπη, το ΝΑΤΟ και την Ρωσία

Θα είναι δυσκολότερο να παραμείνει ενωμένη η Δύση απέναντι στη Ρωσία, με τον Ντόναλντ Τραμπ στον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ, σε σχέση με τον προκάτοχό του Μπαράκ Ομπάμα, τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

«Το να παραμείνουν οι Ευρωπαίοι ενωμένοι απέναντι στη Ρωσία στο θέμα της σύρραξης της Ουκρανίας και γενικότερα σε ζητήματα της διεθνούς επικαιρότητας ήταν πιθανό και χάρη στην ευρεία υποστήριξη από τον πρόεδρο Ομπάμα», δήλωσε ο Τουσκ στο πολωνικό τηλεοπτικό δίκτυο TVN24.

«Σήμερα, νομίζω ότι μετά τις εκλογές και τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ, θα είναι δυσκολότερο ο δυτικός κόσμος να οικοδομήσει μια τόσο αδιαμφισβήτητη και ενιαία πολιτική απέναντι στη Ρωσία. Αλλά κανείς δεν θα παραδοθεί» τόνισε.

Ο Ντόναλντ Τουσκ, πρώην πρωθυπουργός της Πολωνίας, επισήμανε επιπλέον ότι πολλές δημόσιες τοποθετήσεις του εκλεγμένου Αμερικανού προέδρου αντικατοπτρίζουν μια διαφορετική στάση προς την Ευρώπη, το ΝΑΤΟ και την Ρωσία σε σύγκριση με εκείνη των προκατόχων του.

Ο Τουσκ δήλωσε ότι στην πρώτη του συνομιλία με τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ, προσπάθησε να επιστήσει την προσοχή του στην ουκρανική κρίση, αλλά ο Τραμπ ήταν περισσότερο επικεντρωμένος στο ζήτημα της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ. «Θα έλεγα ότι η συζήτηση ήταν μάλλον γενικής φύσης», ανέφερε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!