Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
22 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
23 °C 5 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Η Τουρκία πληρώνει τα μέτρα των ΗΠΑ-Βουτιά στο χρηματιστήριο
[Lifo]: Η Τουρκία πληρώνει τα μέτρα των ΗΠΑ-Βουτιά στο χρηματιστήριο

[Lifo]: Η Τουρκία πληρώνει τα μέτρα των ΗΠΑ-Βουτιά στο χρηματιστήριο

Η τουρκική οικονομία κληρώνει τις συνέπειες της σύλληψης υπαλλήλου του αμερικανικού προξενείου

Βουτιά έκανε σήμερα το χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης που βρίσκεται στο -3,52%, μετά την κόντρα ΗΠΑ – Τουρκίας που ανέστειλαν αμφότερα τις διαδικασίες έκδοσης θεωρήσεων. Άμεσες ήταν οι επιπτώσεις στην χρηματαγορά καθώς και η τουρκική λίρα υποχωρεί. Η ισοτιμία του δολαρίου έχει ξεπεράσει τις 3,7 λίρες και του ευρώ το όριο των 4,3 και έφτασε τις 4,35 λίρες Τουρκίας.

Η διαμάχη με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε ξεκινήσει με την σύλληψη του ντόπιου υπαλλήλου Αμερικανικού Γενικού Προξενείου Metin Topuz για τις σχέσεις που διαπίστωσε η εισαγγελία με το δίκτυο του Φετχουλάχ Γκιουλέν. Όπως αποκαλύπτεται τώρα η απόφαση των ΗΠΑ για επ’ αόριστον αναστολή της έκδοσης θεωρήσεων, με εξαίρεση των προσφυγικών, ελήφθη καθώς χθες η εισαγγελία εξέδωσε και νέο ένταλμα για την σύλληψη δεύτερου υπαλλήλου της πρεσβείας που διαπιστώθηκε ότι είχε επαφές με το δίκτυο Γκιουλέν. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο εν λόγω δεύτερος υπάλληλος δεν έχει συλληφθεί και έχει βρει άσυλο εντός της αμερικανικής αντιπροσωπείας όπου εργάζεται.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Αντιπρόεδρος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και βουλευτής Σμύρνης Hamza Dağ σε λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης ζήτησε από τον πρέσβη των ΗΠΑ να φύγει και συνέδεσε την απόφαση με την κινητοποίηση του τουρκικού στρατού που ξεκίνησε σήμερα και επίσημα τις επιχειρήσεις στο Ιντλίμπ της Συρίας γράφοντας: “ Χρόνια λέμε για μια ζώνη ασφαλείας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!