Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
29 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
26 °C 10 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Η Τουρκία καταργεί την θεωρία του Δαρβίνου από τα σχολεία και προκαλεί ανησυχία σε επιστήμονες και πολιτιστικούς φορείς
[Lifo]: Η Τουρκία καταργεί την θεωρία του Δαρβίνου από τα σχολεία και προκαλεί ανησυχία σε επιστήμονες και πολιτιστικούς φορείς

[Lifo]: Η Τουρκία καταργεί την θεωρία του Δαρβίνου από τα σχολεία και προκαλεί ανησυχία σε επιστήμονες και πολιτιστικούς φορείς

Το κράτος του Ερντογάν αποφάσισε πως οι μαθητές δεν πρέπει να διδάσκονται την θεωρία της εξέλιξης

Oι μαθητές στην Τουρκία επιστρέφουν στο σχολείο τη Δευτέρα όπου θα διδαχθούν εξέλιξη για τελευταία φορά στις τάξεις βιολογίας τους. Την επόμενη χρονιά η θεωρία της εξέλιξης του Δαρβίνου θα έχει αφαιρεθεί εντελώς από τα βιβλία τους.

Η Τουρκία ανακοίνωσε την αναθεώρηση περισσότερων από 170 θεμάτων στο σχολικό πρόγραμμα της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της κατάργησης όλων των άμεσων αναφορών στην θεωρία της εξέλιξης από τα μαθήματα βιολογίας των γυμνασίων.

Οι επερχόμενες αλλαγές προκάλεσαν ανησυχία, με πολλούς να ασκούν κριτική κατά της συντηρητικής, ισλαμικής κυβέρνησης. Τα κόμματα και τα συνδικάτα της αντιπολίτευσης έχουν οργανώσει διαμαρτυρίες ενάντια στις αλλαγές, ζητώντας από την Τουρκία να προσφέρει μια επιστημονική, κοσμική εκπαίδευση στους μαθητές της. Οι νομοθέτες αντιτάχθηκαν επίσης στο νέο πρόγραμμα σπουδών στο κοινοβούλιο.

Ο υπουργός Παιδείας κ. Ismet Yilmaz δήλωσε ότι το νέο πρόγραμμα έχει απλοποιήσει τα θέματα και είπε ότι η εξελικτική βιολογία, την οποία το υπουργείο θεωρεί υπερβολικά προχωρημένη για το γυμνάσιο, θα εξακολουθεί να διδάσκεται στα πανεπιστήμια.

Η εξέλιξη διδάσκεται στην 12η τάξη βιολογίας σε ένα κεφάλαιο που ονομάζεται «Η αρχή της ζωής και η εξέλιξη». Το μάθημα θα αντικατασταθεί τον Σεπτέμβριο του 2018 από ένα άλλο που θα λέγεται «Ζωντανά Όντα και Περιβάλλον» όπου οι εξελικτικοί μηχανισμοί βιολογίας θα διδάσκονται χωρίς αναφορά στην εξέλιξη ή τη θεωρία του Δαρβίνου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!