Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Ο Τόνι Μπλερ καλεί τους Βρετανούς να «εξεγερθούν» κατά του Brexit
[Lifo]: Ο Τόνι Μπλερ καλεί τους Βρετανούς να «εξεγερθούν» κατά του Brexit

[Lifo]: Ο Τόνι Μπλερ καλεί τους Βρετανούς να «εξεγερθούν» κατά του Brexit

Ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι που ψήφισαν υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την Ε..Ε δεν γνώριζαν το πραγματικό κόστος

Ο Τόνι Μπλερ ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη της «εκστρατείας» του με στόχο να πείσει τους Βρετανούς να «εξεγερθούν» και να αλλάξουν τη θέση τους για το Brexit.

Ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι ψήφισαν στο δημοψήφισμα χωρίς να γνωρίζουν τους πραγματικούς όρους και το κόστος της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ε.Ε.

Ο Μπλερ, που διετέλεσε πρωθυπουργός της χώρας από το 1997 μέχρι το 2007, θέλει, όπως λέει, να αποδείξει πως όσοι υποστήριζαν την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση ήθελαν πάντα ένα «σκληρό Brexit».

«Η πρόκληση με την οποία βρισκόμαστε αντιμέτωποι είναι να παρουσιάσουμε ξεκάθαρα το πραγματικό κόστος, να δείξουμε πως αυτή η απόφαση βασίστηκε σε ελλιπή γνώση που τώρα θα πρέπει να γίνει τεκμηριωμένη γνώση, να υπολογίσουμε σε κατανοητούς όρους πώς (το Brexit) θα προκαλέσει πραγματική ζημιά στη χώρα και τους πολίτες και να δημιουργήσουμε υποστήριξη στην αναζήτηση διεξόδου από την τωρινή κούρσα προς το χείλος του γκρεμού».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός που πήρε μέρος στην καμπάνια υπέρ της παραμονής, έχει δηλώσει πως αποδέχεται την απόφαση του δημοψηφίσματος του περασμένου Ιουνίου, αλλά επιμένει σε μία επανεξέταση του Βrexit, μόλις «έχουμε μία καθαρή άποψη για το προς τα που βαδίζουμε».

Τέλος, ο Μπλερ υποστηρίζει ότι το ντιμπέιτ για την αποχώρηση ή όχι από την Ε.Ε. καθοδηγείται κατά κύριο λόγο από το μεταναστευτικό, το οποίο ο Βρετανός πρωθυπουργός θεωρεί «θέμα δευτερευούσης σημασίας».

Εκπρόσωπος της Ντάουνιγνκ Στριτ, τόνισε πως ο βρετανικός λαός εξέφρασε ξεκάθαρα την άποψή του στις 23 Ιουνίου, αποκλείοντας τη διεξαγωγή 2ου δημοψηφίσματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!