Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Την απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών ζητά ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ από τον Τούρκο ομόλογό του
[Lifo]: Την απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών ζητά ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ από τον Τούρκο ομόλογό του

[Lifo]: Την απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών ζητά ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ από τον Τούρκο ομόλογό του

Την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται από την 1η Μαρτίου στις φυλακές της Αδριανούπολης ζήτησε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης από τον Τούρκο αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας, στρατηγό Χουλούσι Ακάρ.

Στο περιθώριο της 179ης συνόδου της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ ο Έλληνας αρχηγός ΓΕΕΘΑ ζήτησε παράλληλα τον τερματισμό της τουρκικής παραβατικότητας στο Αιγαίο.

Η σύνοδος πραγματοποιήθηκε στης Βρυξέλλες προκειμένου να προετοιμάσει την προσεχή σύνοδο κορυφής της συμμαχίας σε επίπεδο αρχηγών κρατών.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ είχε σειρά επαφών με ομολόγους του και συναντήθηκε, μεταξύ άλλων, με τους προέδρους των Στρατιωτικών Επιτροπών ΝΑΤΟ και ΕΕ, στρατηγούς Πετρ Πάβελ και Μιχαήλ Κωσταράκο, αντίστοιχα.

Στη σύνοδο εξετάστηκε και η αμυντική συνεργασία ΝΑΤΟ-ΕΕ στους τομείς της στρατιωτικής κινητικότητας και της προβολής ναυτικής ισχύος.

Ο ναύαρχος Αποστολάκης τόνισε πως η προσαρμογή της δομής διοίκησης της συμμαχίας πρέπει να ανταποκρίνεται στις δυνατότητες των κρατών-μελών για συνεισφορά και να συμβαδίζει με τη δομή δυνάμεων , για την επίτευξη του μέγιστου βαθμού ετοιμότητας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!