Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Τηλεφωνική επικοινωνία Μέι – Τραμπ
[Lifo]: Τηλεφωνική επικοινωνία Μέι – Τραμπ

[Lifo]: Τηλεφωνική επικοινωνία Μέι – Τραμπ

Τι συζήτησαν η πρωθυπουργός της Βρετανίας και ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν την Τρίτη η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι και ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μετά το τέλος της οποίας συμφώνησαν να συνεργαστούν για τη διατήρηση της καλής διμερούς σχέσης κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της μετάβασης και να συναντηθούν με την πρώτη ευκαιρία.

Η Βρετανία θεωρεί επί μακρόν προτεραιότητα τη διατήρηση της «ειδικής σχέσης» της με τις ΗΠΑ, έναν από τους βασικούς πυλώνες της εξωτερικής της πολιτικής. Όμως έχει υπάρξει έντονη σεναριολογία όσον αφορά το πώς θα εξελιχθεί η διμερής σχέση επί των ημερών του Τραμπ, έπειτα από μια σειρά δηλώσεων και κινήσεων από μέρους του που το Λονδίνο εξέλαβε ως ταπεινωτική αγένεια.

«Η πρωθυπουργός (Μέι) τηλεφώνησε στον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ το απόγευμα, στο πλαίσιο της αποκατάστασης ενός διαλόγου ανάμεσά τους», ανέφερε ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ.

«Συζήτησαν το πώς προχωρούν τα σχέδια του εκλεγμένου προέδρου για τη μετάβαση και συμφώνησαν ότι οι ομάδες τους θα πρέπει να συνεχίσουν την οικοδόμηση μιας στενής σχέσης κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, συμπεριλαμβανομένων μιας συνάντησης των συμβούλων (αμφοτέρων) για ζητήματα Εθνικής Ασφαλείας πριν από το Χριστούγεννα», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο της Μέι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!