Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Η θρυλική συλλογή κοσμημάτων της Μαρίας Αντουανέτας σε έκθεση, λίγο πριν τη μεγάλη δημοπρασία
[Lifo]: Η θρυλική συλλογή κοσμημάτων της Μαρίας Αντουανέτας σε έκθεση, λίγο πριν τη μεγάλη δημοπρασία

[Lifo]: Η θρυλική συλλογή κοσμημάτων της Μαρίας Αντουανέτας σε έκθεση, λίγο πριν τη μεγάλη δημοπρασία

Τα κοσμήματα είχαν σταλεί μυστικά στην Αυστρία, όταν η Μαρία Αντουανέτα φυλακίστηκε και στη συνέχεια αποκεφαλίστηκε το 1793.

Για πρώτη και πιθανώς μοναδική φορά, οι Νεοϋορκέζοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν, να αγγίξουν και ακόμη και να δοκιμάσουν μερικά από τα κοσμήματα της Μαρίας Αντουανέτας.

H συλλογή περιλαμβάνει ένα δαχτυλίδι με τούφα των μαλλιών της και ένα περιδέραιο με 331 μαργαριτάρια και ένα διαμάντι που δεν έχουν παρουσιαστεί ποτέ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Frank Everett, διευθυντής πωλήσεων της του οίκου Sotheby’s στο τμήμα «Luxury and Lifestyle Division», κάνει λόγο για μια μοναδικής αξίας συλλογή, τόσο από επενδυτικής, όσο και από ιστορικής σκοπιάς, που εκτίθεται λίγο πριν δημοπρατηθεί.

Τα κοσμήματα είχαν σταλεί μυστικά στην Αυστρία, όταν η Μαρία Αντουανέτα φυλακίστηκε, λίγο πριν αποφυλακιστεί, το 1793.

Για λίγες μέρες, οι επισκέπτες του εκθεσιακού χώρου του Sotheby’s θα μπορούν να δοκιμάσουν το εκπληκτικό διαμαντένιο περιδέραιο με το τεράστιο φυσικό μαργαριτάρι το οποίο εκτιμάται μεταξύ ενός και δύο εκατομμυρίων δολαρίων.

Επίσης παρουσιάζεται ένα δαχτυλίδι με τα αρχικά της Μαρίας Αντουανέτας στο οποίο είναι πιασμένη μια τούφα των μαλλιών της, αλλά και μια περίτεχνη τιάρα αξίας 550.000 δολαρίων.

Τα κοσμήματα που κάποτε ανήκαν στη βασίλισσα της Γαλλίας εκτίθενται προτού «βγουν στο σφυρί» στη Γενεύη τον επόμενο μήνα.

Τα συνολικά κέρδη από την πώλησή τους αναμένεται να ξεπεράσουν τα 3 εκατομμύρια δολάρια.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!