Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Lifo]: Θεσσαλονίκη: «Θάβεται» για να προστατευθεί ο Nαός της Αφροδίτης
[Lifo]: Θεσσαλονίκη: «Θάβεται» για να προστατευθεί ο Nαός της Αφροδίτης

[Lifo]: Θεσσαλονίκη: «Θάβεται» για να προστατευθεί ο Nαός της Αφροδίτης

Ξεκίνησαν οι εργασίες κατάχωσης του οικοπέδου στο οποίο βρίσκονται τμήματα του Ναού της Αφροδίτης στη Θεσσαλονίκη

Ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες κατάχωσης του οικοπέδου στο οποίο βρίσκονται τμήματα του Ναού της Αφροδίτης στην πλατεία Αντιγονιδών στη Θεσσαλονίκη .

Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού, σκοπός είναι να προστατευτεί σε πρώτη φάση και κατόπιν να αναδειχτεί σε «πραγματικό στολίδι» ο Ναός της Αφροδίτης, στην πλατεία Αντιγονιδών.

Το εμβληματικό αρχαιολογικό μνημείο, που βρίσκεται ανάμεσα σε δύο οικοδομές στο κέντρο της πόλης, έχει γίνει ουκ ολίγες φορές μήλον της έριδος μεταξύ φορέων ως προς τον τρόπο που θα διαφυλαχθεί, ενώ μάλιστα σώθηκε όχι μία αλλά δύο φορές καθώς στο παρελθόν κινδύνεψε να γίνει πάρκινγκ ή οικοδομή.

Παράλληλα, δεδομένης της τοποθεσίας του αλλά και της κατάστασης των όμορων οικοδομών, η Εφορεία έχει κρούσει πολλές φορές τον κώδωνα για τον κίνδυνο να καταστραφούν τα κομμάτια του Ναού της Αφροδίτης, αν δεν γίνουν εργασίες αντιστήριξης των δύο οικοδομών και των πρανών.

Σήμερα, σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, ξεκίνησαν οι εργασίες κατάχωσης του οικοπέδου, προκειμένου να προστατευτούν τα αρχαιολογικά ευρήματα από τα μηχανήματα που θα αναλάβουν τα έργα της αντιστήριξης. Σάκοι με χώμα θα καλύψουν τη βάση του ναού – κίονες και άλλα ευρήματα φυλάσσονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο – προκειμένου να πατούν τα οχήματα χωρίς να υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος για το Ναό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!