Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Θεσσαλονίκη: Στην One Outlet πουλήθηκε η ιστορική Αγορά Μοδιάνο
[Lifo]: Θεσσαλονίκη: Στην One Outlet πουλήθηκε η ιστορική Αγορά Μοδιάνο

[Lifo]: Θεσσαλονίκη: Στην One Outlet πουλήθηκε η ιστορική Αγορά Μοδιάνο

Αρνητική εξέλιξη με χαμηλό τίμημα χαρακτηρίζει την πώλησή της ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης

Την One Outlet AE ανακήρυξε το ΤΑΙΠΕΔ προτιμητέο επενδυτή για την Αγορά Μοδιάνο στη Θεσσαλονίκη, με συνολική οικονομική προσφορά 1,9 εκατ. ευρώ έναντι αποτίμησης 1,750 εκατ. ευρώ.

Το ελληνικό Δημόσιο μέσω του ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το 43,64% εξ αδιαιρέτου της κυριότητας αυτού του ιστορικού ακινήτου, ενώ υπάρχουν ακόμη 59 συνιδιοκτήτες. Στην πλειονότητά του το ακίνητο παραμένει κενό, ενώ υφίστανται και 32 μισθώσεις που υπο-εξυπηρετούνται.

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού εκτιμάται ότι γίνεται ένα σημαντικό βήμα για την αποκατάσταση και αναβίωση του ιστορικού αυτού οικοδομήματος, με στόχο να ανακτήσει την αίγλη του και να συνεχίσει να αποτελεί τοπόσημο για την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Η Αγορά Μοδιάνο απαρτίζεται από 144 καταστήματα με μέση επιφάνεια από 5τμ- 30τμ το καθένα, 2 περίπτερα, 2 υπόγεια και έναν εξώστη.

Στο ισόγειο υπάρχουν εμπορικά καταστήματα πώλησης τροφίμων, τα οποία την τελευταία εικοσαετία χρησιμοποιούνται και ως χώροι εστίασης και διασκέδασης.

Το ιστορικό συγκρότημα στεγάζει μία από τις μεγαλύτερες σύγχρονες αγορές της Θεσσαλονίκης, ενώ συνδέεται στενά με την εβραϊκή κοινότητα της πόλης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!