Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Τέσσερις πρώην πρόεδροι δικαστικών Ενώσεων εκφράζουν την ανησυχία τους για την ίδρυση της νέας Ένωσης
[Lifo]: Τέσσερις πρώην πρόεδροι δικαστικών Ενώσεων εκφράζουν την ανησυχία τους για την ίδρυση της νέας Ένωσης

[Lifo]: Τέσσερις πρώην πρόεδροι δικαστικών Ενώσεων εκφράζουν την ανησυχία τους για την ίδρυση της νέας Ένωσης

Η ίδρυση της Ένωσης Ανωτέρων και Ανωτάτων Δικαστικών Λειτουργών προκαλεί προβληματισμό στους κόλπους της Δικαιοσύνης

Τη θλίψη, την ανησυχία και τον προβληματισμό τους για την ίδρυση της Ένωσης Ανωτέρων και Ανωτάτων Δικαστικών Λειτουργών, εκφράζουν με επιστολή τους τέσσερις πρ. πρόεδροι δικαστικών Ενώσεων.

Την επιστολή υπογράφουν τέσσερις πρώην πρόεδροι της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος και συγκεκριμένα ο πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Κωνσταντίνος Λυμπερόπουλος, ο πρώην αρεοπαγίτης και πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Δημήτριος Κυριτσάκης, ο πρώην αρεοπαγίτης και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου και ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Μαρκής.

Στην επιστολή τους αναφέρουν, ότι τους προκαλεί «θλίψη, ανησυχία και προβληματισμό το άκουσμα της είδησης ότι ορισμένοι από τους εν ενεργεία ανώτατους και ανώτερους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς αποφάσισαν να συστήσουν Ένωση Ανωτέρων και Ανωτάτων Δικαστικών Λειτουργών».

Ακόμη, στην επιστολή τους υπενθυμίζουν ότι «τα ζητήματα του κλάδου είναι ίδια και αδιαίρετα για όλους τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης ανεξαρτήτως βαθμού και δικαιοδοσίας», ενώ υπογραμμίζουν ότι «ο κατακερματισμός και η διαίρεση του κλάδου μόνο βλαπτική για τους ταγούς της απονομής της Δικαιοσύνης θα είναι και ενδεχομένως να αποτελέσει τη θρυαλλίδα διάσπασης και για άλλους βαθμούς δικαιοδοσίας».

Τέλος, πιστεύουν και ελπίζουν ότι οι συνάδελφοί τους δεν θα θελήσουν, έστω και ολίγοι, να επωμιστούν το μεγάλος βάρος και την ευθύνη της αποδυνάμωσης «των κραταιών και ευπρόσωπων Ενώσεων μας, θυσία στο βωμό παροδικών επιδιώξεων και σκοπιμοτήτων».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!