Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Lifo]: Τεράστιος νεολιθικός οικισμός ανακαλύφθηκε στο Ισραήλ – Γεμάτη πολύτιμα αντικείμενα και σπάνια ευρήματα η ανασκαφή
[Lifo]: Τεράστιος νεολιθικός οικισμός ανακαλύφθηκε στο Ισραήλ – Γεμάτη πολύτιμα αντικείμενα και σπάνια ευρήματα η ανασκαφή

[Lifo]: Τεράστιος νεολιθικός οικισμός ανακαλύφθηκε στο Ισραήλ – Γεμάτη πολύτιμα αντικείμενα και σπάνια ευρήματα η ανασκαφή

Χιλιάδες αρχαιολογικοί θησαυροί έχουν βρεθεί στην ανασκαφή ενός τεράστιου οικισμού ηλικίας 9.000 ετών στο Ισραήλ

Χιλιάδες εργαλεία, κοσμήματα, ειδώλια, σπόροι και άλλα αντικείμενα, έχουν βρεθεί στην ανασκαφή ενός τεράστιου οικισμού ηλικίας 9.000 ετών από τη νεολιθική περίοδο, στο Ισραήλ.

Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι η τοποθεσία, που βρίσκεται κοντά στην περιοχή Motza, 5χλμ. δυτικά της Ιερουσαλήμ, κάποτε ήταν μια πόλη που στέγαζε μέχρι και 3.000 κατοίκους.

Οι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως τα ερείπια μεγάλων κτιρίων, με δωμάτια που κάποτε χρησιμοποιούνταν ως κατοικίες, καθώς και δημόσιες εγκαταστάσεις, τόπους τελετουργίας και σοκάκια. Υπάρχουν επίσης τάφοι στους οποίους βρέθηκαν διάφορες ταφικές προσφορές, είτε χρηστικά είτε πολύτιμα αντικείμενα. Η ανακάλυψη της τοποθεσίας, που αναδεικνύεται σε υψίστης σημασίας αρχαιολογικό εύρημα, έγινε κατά τη διάρκεια έργων οδοποιίας. Μετά τα πρώτα ευρήματα, η αρχαιολογική σκαπάνη εργάστηκε εντατικά και αποκάλυψε τον πλήρη οικισμό.

Μεταξύ άλλων, εντοπίστηκαν μοναδικά λίθινα αντικείμενα στους τάφους, κατασκευασμένα από άγνωστο τύπο πέτρας, καθώς και αντικείμενα από οψιανό από την Ανατολία και θαλάσσια όστρακα, μερικά από τα οποία προέρχονται από τη Μεσόγειο Θάλασσα και μερικά από την Ερυθρά Θάλασσα. Κατά τη διάρκεια των ανασκαφών βρέθηκαν χειροποίητα πέτρινα βραχιόλια σε διάφορα στιλ. «Λόγω του μεγέθους τους, εκτιμούμε ότι τα φορούσαν κυρίως παιδιά», λένε οι ερευνητές.

Η Υπηρεσία Αρχαιοτήτων του Ισραήλ αναφέρει ότι οι ανακαλύψεις έχουν αλλάξει την ιστορική αντίληψη της νεολιθικής εποχής στην περιοχή, αφού προηγουμένως πίστευαν ότι η περιοχή της Ιουδαίας ήταν ακατοίκητη κατά τη διάρκεια αυτής της εποχής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!