Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
7 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 8 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Η τεράστια απάτη με ψεύτικα προφίλ του Έλον Μασκ που ταρακούνησε το Twitter
[Lifo]: Η τεράστια απάτη με ψεύτικα προφίλ του Έλον Μασκ που ταρακούνησε το Twitter

[Lifo]: Η τεράστια απάτη με ψεύτικα προφίλ του Έλον Μασκ που ταρακούνησε το Twitter

Η παραπλανητική καμπάνια που χτύπησε μεγάλους εταιρικούς λογαριασμούς

Στόχος χάκερ έγιναν αρκετοί δημοφιλείς, εταιρικοί λογαριασμοί στο Twitter.

Οι χάκερς χτύπησαν αρκετούς επιβεβαιωμένους λογαριασμούς (με το χαρακτηριστικό μπλε «τικ») και άλλαξαν το όνομα σε «Έλον Μασκ» προσθέτοντας και μία φωτογραφία του Νοτιοαφρικανού μεγιστάνα, εφευρέτη και μηχανικού.

Οι δράστες προώθησαν μέσω των λογαριασμών αυτών μία παραπλανητική διαφήμιση χρησιμοποιώντας το όνομα του CEO της Tesla, Έλον Μασκ, χωρίς την έγκρισή του.

Μεταξύ των λογαριασμών που στοχοποιήθηκαν είναι ο αυτός της εταιρείας διανομής ταινιών Pathe, οι αμερικανικές εκδόσεις Pantheon Books και τα καταστήματα πώλησης ρούχων Matalan.

Το παραπλανητικό tweet παρότρυνε τους χρήστες να καταθέσουν ποσά 500 έως 5.500 ευρώ σε Bitcoin, στη σελίδα των απατεώνων, με την υπόσχεση ότι θα τους επιστραφούν στο πολλαπλάσιο, στο μέλλον.

Στα σχόλια, άλλοι ψεύτικοι λογαριασμοί διαβεβαίωναν τα πιθανά θύματα ότι το «κόλπο» απέδιδε και πως οι ίδιοι είχαν ήδη ωφεληθεί από την συναλλαγή.

Η απάτη στήθηκε με τη βοήθεια των επί πληρωμή υπηρεσιών του Twitter, για την προώθηση και διαφήμιση σε ευρύτερο κοινό.

Τα επίμαχα tweet έχουν πλέον διαγραφεί και κάποιες από τις εταιρείες έχουν καταφέρει να ανακτήσουν τον έλεγχο των λογαριασμών τους, αλλά ορισμένα προφίλ παραμένουν ακόμη κλειδωμένα και χωρίς φωτογραφία προφίλ, μετά την επίθεση.

Εκπρόσωπος του twitter τόνισε πως η εταιρεία δεν σχολιάζει μεμονωμένους λογαριασμούς για λόγους ιδιωτικότητας και ασφάλειας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!