Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
5 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Lifo]: Το τέλος του νόμου Κατσέλη προαναγγέλλει ο Δραγασάκης
[Lifo]: Το τέλος του νόμου Κατσέλη προαναγγέλλει ο Δραγασάκης

[Lifo]: Το τέλος του νόμου Κατσέλη προαναγγέλλει ο Δραγασάκης

Παρουσίασε τους βασικούς άξονες και αρχές που διέπουν τον σχεδαιασμό του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης

Τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου προστασίας της πρώτης κατοικίας, το οποίο θα αντικαταστήσει τον νόμο Κατσέλη που λήγει στο τέλος της χρονιάς, προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης. κ. Γιάννης Δραγασάκης.

«Πολιτική μας απόφαση είναι να υπάρχει πάντα ένα πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας, ωστόσο, ο νόμος Κατσέλη είναι προϊόν της κρίσης» ανέφερε ο υπουργός, επισημαίνοντας ότι οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν έως στο τέλος του χρόνου.

Ο νόμος Κατσέλη επιτρέπει στον οφειλέτη να υποβάλει στο δικαστήριο αίτηση και σχέδιο διευθέτησης οφειλών, ζητώντας να εξαιρεθεί από την εκποίηση η κύρια κατοικία με ή χωρίς προσημείωση ή υποθήκη και με βάση συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Ο κ. Δραγασάκης, αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες και αρχές που διέπουν τον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης κατά την παρουσίαση του προγραμματισμού του υπουργείου, μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Στέργιο Πιτσιόρλα, τον υφυπουργό Στάθη Γιαννακίδη και τους γενικούς και ειδικούς γραμματείς του υπουργείου.

Το πρόγραμμα απαρτίζεται από 142 δράσεις και διαρκώς θα εμπλουτίζεται, με συγκεκριμένη στοχοποίηση δήλωσε ο υπουργός.

Το πρόγραμμα διακρίνει η δεσμευτικότητα, τι και πώς υλοποιείται, και οι αρχές της διαφάνειας, του κοινωνικού ελέγχου και της διαρκούς λογοδοσίας, καθώς είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του υπουργείου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!