Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Lifo]: Tate Modern: Ανακοινώθηκε η έκθεση της Yayoi Kusama
[Lifo]: Tate Modern: Ανακοινώθηκε η έκθεση της Yayoi Kusama

[Lifo]: Tate Modern: Ανακοινώθηκε η έκθεση της Yayoi Kusama

Δύο από τα διάσημα Infinity Rooms της Yayoi Kusama ανακοίνωσε ότι θα φιλοξενήσει η Tate Modern

Δύο από τα διάσημα Infinity Rooms της Yayoi Kusama ανακοίνωσε ότι θα φιλοξενήσει η Tate Modern του Λονδίνου στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 20 χρόνια από την ίδρυσή της.

Τα δύο Infinity Rooms που πρόκειται να εκτεθούν είναι το «Infinity Mirrored Room – Filled With the Brilliance of Life», έργο που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις της Yayoi Kusama και το «Chandelier of Grief», ως ένα έργο που αποτελεί ένα «ατελείωτο σύμπαν» από περιστρεφόμενους κρυστάλλινους πολυελαίους. Παράλληλα με τα δύο Infinity Rooms, η έκθεση θα περιλαμβάνει επίσης φωτογραφίες και υλικό από το στούντιο και τα πρώτα έργα της Kusama.

Οι εννέα δεκαετίες της ζωής της Yayoi Kusama την οδήγησαν από την ύπαιθρο της Ιαπωνίας στην καλλιτεχνική σκηνή της Νέας Υόρκης και στο σύγχρονο Τόκιο, μέσα από μία σταδιοδρομίας συνεχούς εξέλιξης και ανάπτυξης του καλλιτεχνικού της στυλ.

Γνωστή για τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα κουκίδων, η τέχνη της περιλαμβάνει μια εκπληκτική ποικιλία μέσων, όπως ζωγραφική, ζωγραφική, γλυπτική, κινηματογράφο, περφόμανς και συναρπαστικές εγκαταστάσεις.

Από το 1977 η Kusama έζησε οικειοθελώς σε ένα ψυχιατρικό ίδρυμα και μεγάλο μέρος της δουλειάς του χαρακτηρίστηκε από εμμονικότητα και επιθυμία να ξεφύγει από το ψυχολογικό τραύμα. Σε μια προσπάθεια να μοιραστεί τις εμπειρίες της, δημιουργεί εγκαταστάσεις που βυθίζουν τον θεατή με την εμμονή της για ατελείωτες κουκίδες και δίχτυα ή για τον χώρο που αντικατοπτρίζεται στο άπειρο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!