Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Lifo]: Takis: Μια μεγάλη έκθεση με τα έργα του σπουδαίου Έλληνα γλύπτη έρχεται τον Μάιο στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
[Lifo]: Takis: Μια μεγάλη έκθεση με τα έργα του σπουδαίου Έλληνα γλύπτη έρχεται τον Μάιο στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

[Lifo]: Takis: Μια μεγάλη έκθεση με τα έργα του σπουδαίου Έλληνα γλύπτη έρχεται τον Μάιο στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις για τον Takis διεθνώς συγκεντρώνει έργα του καλλιτέχνη που πέθανε πρόσφατα, από το 1950 μέχρι τις αρχές του 2000.

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης θα παρουσιάσει την έκθεση «Takis . Γλύπτης του μαγνητισμού, του φωτός και του ήχου», από 20 τις Μαΐου μέχρι τις 25 Οκτωβρίου 2020, σε συνεργασία με την Tate Modern.

Η σύλληψη της έκθεσης «Takis» είναι του γνωστού Βρετανού κριτικού και φίλου του Takis, Guy Brett και του Michael Wellen, επιμελητή διεθνούς τέχνης της Tate Modern.

Με περισσότερα από εβδομήντα χρόνια δημιουργίας, ο Takis (Παναγιώτης Βασιλάκης, 1925-2019) θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους πρωτοπόρους καλλιτέχνες του 20ού αιώνα. Γλύπτης του μαγνητισμού, του φωτός και του ήχου, αναζητούσε την ουσιαστική ποίηση και την ομορφιά του ηλεκτρομαγνητικού σύμπαντος. Ο Takis υπήρξε ένας από τους πιο καινοτόμους καλλιτέχνες στην Ευρώπη από τη δεκαετία του ’60 και παραμένει πρωτοπόρος μέχρι σήμερα. Πέθανε στην Αθήνα στις 9 Αυγούστου του 2019.

Η έκθεση, η τελευταία που σχεδιάστηκε με συμμετοχή του καλλιτέχνη, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις για τον Takis διεθνώς. Συγκεντρώνει μια επιλογή από έργα του από το 1950 μέχρι τις αρχές του 2000, μεταξύ των οποίων την εγκατάσταση Μαγνητικών Πεδίων (Magnetic Fields, 1969) η οποία έχει εκτεθεί ελάχιστα στο παρελθόν, μουσικές συσκευές που παράγουν συντονισμένους και τυχαίους ήχους καθώς και «δάση» των χαρακτηριστικών Σημάτων του (Signals).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!