Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Lifo]: Τάφοι σε αρχαία νεκρόπολη της Αιγύπτου έκρυβαν σπάνιες μούμιες με γάτες και σκαραβαίους
[Lifo]: Τάφοι σε αρχαία νεκρόπολη της Αιγύπτου έκρυβαν σπάνιες μούμιες με γάτες και σκαραβαίους

[Lifo]: Τάφοι σε αρχαία νεκρόπολη της Αιγύπτου έκρυβαν σπάνιες μούμιες με γάτες και σκαραβαίους

Εντυπωσιακά ευρήματα που δείχνουν πόσο λάτρευαν και τιμούσαν τις γάτες οι Αιγύπτιοι

Ένας ανώτερος αξιωματούχος των αιγυπτιακών αρχαιοτήτων ανακοίνωσε ότι οι ντόπιοι αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει επτά φαραωνικούς τάφους κοντά στο Κάιρο.

Aκόμη πιο εντυπωσιακό στοιχείο στην ανακάλυψη αυτή, είναι πως οι τάφοι περιείχαν δεκάδες μούμιες γάτας μαζί με ξύλινα αγάλματα που απεικονίζουν άλλα ζώα και πουλιά.

Ο Mostafa Waziri δήλωσε στους δημοσιογράφους το Σάββατο ότι η ανακάλυψη στη νεκρόπολη Saqqara περιλαμβάνει επίσης μούμιες σκαραβαίων, που είναι οι πρώτες που βρέθηκαν στην περιοχή.

Πολλά από τα πρώτα ευρήματα αποκαλύφθηκαν σήμερα στην είσοδο της νεκρόπολης με τους πρώτους επισκέπτες να θαυμάζουν κυρίως τα περίτεχνα, μικρά γλυπτά ζώων.

Τις επόμενες ημέρες ή και ώρες, αναμένεται οι αρχαιολόγοι να εισέλθουν σε ένα ακόμη ασύλητο τάφο που πιστεύεται πως κρύβει σημαντικά ευρήματα.

Από τα δεκάδες αγάλματα που βρέθηκαν, εκείνα που απεικονίζουν τις γάτες ήταν τα περισσότερα, κάτι που αποδεικνύει για ακόμη μαι φορά το σεβασμό που έδειχναν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι στα αιλουροειδή, στα οποία είχαν δώσει θεϊκή διάσταση.

Η Αίγυπτος δίνει συνεχώς στη δημοσιότητα τις νέες της ανακαλύψεις με την ελπίδα να αναζωογονήσει τον τουρισμό που εξακολουθεί να ανακάμπτει μετά τις ταραχές του 2011.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!