Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Lifo]: Süddeutsche Zeitunug: Διένεξη εντός των χριστιανικών κομμάτων για την Ελλάδα
[Lifo]: Süddeutsche Zeitunug: Διένεξη εντός των χριστιανικών κομμάτων για την Ελλάδα

[Lifo]: Süddeutsche Zeitunug: Διένεξη εντός των χριστιανικών κομμάτων για την Ελλάδα

Ο Βέμπερ ζήτησε να αφεθεί το ΔΝΤ να αποχωρήσει

Επανέρχεται η Süddeutsche Zeitunug (SZ) στις απόψεις που διατύπωσε προς την εφημερίδα ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος(ΕΛΚ) και αντιπρόεδρος των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας (CSU) Μάνφρεντ Βέμπερ, με πρωτοσέλιδο άρθρο το οποίο έχει τίτλο «Διένεξη στους κόλπους των χριστιανικών κομμάτων για την πολιτική έναντι της Ελλάδας» Σύμφωνα με τον κ. Βέμπερ, στο Βερολίνο κερδίζει έδαφος η άποψη ότι θα έπρεπε να αφήσει κανείς το ΔΝΤ να αποχωρήσει από τη διάσωση της Ελλάδας, εφόσον επιμένει σε ένα κούρεμα του χρέους. 

Ο ίδιος ο πρόεδρος της Xριστιανοκοινωνικης Ενωσης της Βαυαρίας (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ δηλώνει τώρα στην SZ ότι δεν είχε ιδέα για μια τέτοια αλλαγή στάσης και ότι σε καμιά περίπτωση δεν τον εκφράζει. Εξάλλου, την προσήλωση στη συμμετοχή του ΔΝΤ επιβεβαίωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Βερολίνο. 

 Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «οι πολιτικοί των δύο χριστιανικών κομμάτων (CDU και CSU) αποφεύγουν να θίξουν το ενδεχόμενο οι ευρωπαϊκοί θεσμοί να μην βρουν κοινά αποδεκτή λύση με το ΔΝΤ και αυτό να μην συμμετάσχει στο τρέχον δανειακό πακέτο προς την Ελλάδα». 

Η Φραντσίσκα Μπράντνερ, ειδικός της ΚΟ των Πρασίνων (Die Gruenen) επί ευρωπαϊκών θεμάτων, ζήτησε από τη Χριστιανική Ένωση «να δώσει ένα τέλος στην αυταπάτη της». Όποιος θέλει τη συμμετοχή του ΔΝΤ πρέπει να συμφωνεί και με ένα κούρεμα του χρέους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!