Τρίτη, 24 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
24 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
22 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Lifo]: Στο Καστελόριζο σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας
[Lifo]: Στο Καστελόριζο σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας

[Lifo]: Στο Καστελόριζο σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέπτεται σήμερα το Καστελόριζο όπου αναμένεται να εγκαινιάσει τη λειτουργία δύο νέων μονάδων αφαλάτωσης.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο ακριτικό νησί θεωρείται υψηλού συμβολισμού καθώς έρχεται εν μέσω ελληνοτουρκικής έντασης, αλλά και ενώ σε λίγες μέρες συμπληρώνονται οκτώ χρόνια από τη μέρα που ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε την είσοδο της χώρας στο μνημόνιο.

Ως προς τις μονάδες που εγκαινιάζει ο πρωθυπουργός, θα παράγουν 400 κυβικά μέτρα νερού ημερησίως, ποσότητα που θα υπερκαλύπτει τις ημερήσιες ανάγκες των κατοίκων του νησιού. Στο νησί υπήρχε μια μονάδα η οποία ανακατασκευάστηκε πλήρως από την ανάδοχη εταιρεία ενώ τοποθετήθηκε και μια καινούργια, σύγχρονης τεχνολογίας.

«Το Καστελόριζο θα γίνει πλέον ένα νησί υδατικά αυτόνομο και δεν θα εξαρτάται από τη μεταφορά νερού με πλοίο ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός.

Μίλησε επίσης για ένα καθοριστικό βήμα που έγινε στο νησί για την επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος και την επίτευξη για πρώτη φορά αυτάρκειας πόσιμου νερού αλλά και περιορισμού του κόστους του ανά κυβικό, περίπου στο 1/5 της τιμής που πλήρωνε το ελληνικό δημόσιο, ως τώρα, για την μεταφορά του νερού με το πλοίο υδροφόρα.

«Πλέον η αναπτυξιακή αυτή παρέμβαση δίνει τη δυνατότητα στο νησί του Καστελόριζου να οραματιστεί μία ανάπτυξη σε στέρεες βάσεις και όχι σε πήλινα πόδια» υπογράμμισε ο κ.Σαντορινιός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!