Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Lifo]: Στο ΦΕΚ οι προκηρύξεις για καλλιτεχνικούς διευθυντές σε Ελληνικό Φεστιβάλ και Εθνικό Θέατρο
[Lifo]: Στο ΦΕΚ οι προκηρύξεις για καλλιτεχνικούς διευθυντές σε Ελληνικό Φεστιβάλ και Εθνικό Θέατρο

[Lifo]: Στο ΦΕΚ οι προκηρύξεις για καλλιτεχνικούς διευθυντές σε Ελληνικό Φεστιβάλ και Εθνικό Θέατρο

Στο ΦΕΚ δημοσιεύτηκαν οι προκηρύξεις για καλλιτεχνικούς διευθυντές σε Ελληνικό Φεστιβάλ και Εθνικό Θέατρο, με τη ΝΔ να ασκεί έντονη κριτική στο γεγονός

Μετά από αναμονή μηνών, το υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε τη δημοσίευση στο ΦΕΚ την προκήρυξη για τις θέσεις των καλλιτεχνικών διευθυντών του Ελληνικού Φεστιβάλ και του Εθνικού Θεάτρου .

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με ανακοίνωσή του γνωστοποιεί ότι «δημοσιεύτηκαν στο Φύλλο Εφημερίδας Κυβερνήσεως οι προκηρύξεις των διαγωνισμών για την κάλυψη των θέσεων των καλλιτεχνικών διευθυντών του Ελληνικού Φεστιβάλ (Τεύχος Α.Σ.Ε.Π. ΦΕΚ 21/ 29.05.2019) και του Εθνικού Θεάτρου (Τεύχος Α.Σ.Ε.Π. ΦΕΚ 20/29.05.2019)».

«Όπως είχε δεσμευτεί η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά», συνεχίζει η ανακοίνωση, «οι προκηρύξεις για την κάλυψη των θέσεων των καλλιτεχνικών διευθυντών των μεγάλων πολιτιστικών οργανισμών της χώρας προχώρησαν και ολοκληρώθηκαν, όπως είχαν εξαρχής δρομολογηθεί».

«Υπενθυμίζεται», συμπληρώνει το υπουργείο, «ότι αποτελεί σταθερή πολιτική απόφαση της κ. Ζορμπά να μην προχωρήσει σε κανέναν διορισμό των επικεφαλής των μεγάλων πολιτιστικών οργανισμών, αλλά να γίνονται προκηρύξεις διαγωνισμών. Πρόκειται για ένα αποφασιστικό βήμα εκδημοκρατισμού, διαφάνειας, αξιοκρατίας και ανανέωσης της λειτουργίας των εποπτευόμενων φορέων του ΥΠΠΟΑ».

«Είναι δεδομένο ότι το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού κινήθηκε εντός του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου όσον αφορά στις προθεσμίες, καθώς οι εν λόγω προσκλήσεις ενδιαφέροντος δρομολογήθηκαν και δημοσιεύθηκαν πριν από την προκήρυξη των εθνικών εκλογών», καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ.

Αντιδράσεις από τη Νέα Δημοκρατία

Η τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, Όλγα Κεφαλογιάννη, στηλίτευσε την προκήρυξη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!