Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Στη Θεσσαλονίκη ακόμη ψάχνουν την αιτία της δυσοσμίας
[Lifo]: Στη Θεσσαλονίκη ακόμη ψάχνουν την αιτία της δυσοσμίας

[Lifo]: Στη Θεσσαλονίκη ακόμη ψάχνουν την αιτία της δυσοσμίας

Τα ΕΛΠΕ αρνούνται ότι είναι η «πηγή » του προβλήματος ενώ το θέμα έχει ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρεία

Τη διαβεβαίωση ότι οι δραστηριότητες στις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) στη Θεσσαλονίκη δεν προκαλούν το ανεξήγητο φαινόμενο της έντονης δυσοσμίας που ταλαιπωρεί, εδώ και πολλά χρόνια, τους κατοίκους στο Ελευθέριο Κορδελιό και στον Εύοσμο, έδωσαν εκπρόσωποι της εταιρίας, στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

«Δεν είμαστε εμείς μέρος του προβλήματος, θέλουμε όμως να γίνουμε μέρος της λύσης του», είπε ο διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων του Ομίλου Γιάννης Κορωναίος, απευθυνόμενος σε εκπροσώπους φορέων και σε κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι συμμετείχαν σε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Η ποιότητα της ατμόσφαιρας στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου», που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου Κορδελιού και Βερτίσκου.

Ο κ. Κορωναίος, επισήμανε ότι οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, οι επιστήμονες, ακόμα και κάτοικοι της περιοχής, όποτε θελήσουν μπορούν να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις των διϋλιστηρίων για να διαπιστώσουν ότι τα ΕΛΠΕ δεν ευθύνονται για το φαινόμενο της δυσοσμίας. Έκανε επίσης γνωστό ότι παρά το γεγονός ότι εδώ και ένα περίπου μήνα (από τις 4 Νοεμβρίου μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου) η πετρελαϊκή βιομηχανία διέκοψε κάθε παραγωγική δραστηριότητα, προκειμένου να συντηρηθούν οι μονάδες παραγωγής, η δυσοσμία στην ατμόσφαιρα παραμένει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!