Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Στη Λάρισα ετοιμάζουν το πρώτο καφενείο για καπνιστές – Πώς θα λειτουργεί και ποιοι θα μπαίνουν ως πελάτες
[Lifo]: Στη Λάρισα ετοιμάζουν το πρώτο καφενείο για καπνιστές – Πώς θα λειτουργεί και ποιοι θα μπαίνουν ως πελάτες

[Lifo]: Στη Λάρισα ετοιμάζουν το πρώτο καφενείο για καπνιστές – Πώς θα λειτουργεί και ποιοι θα μπαίνουν ως πελάτες

Έρχεται το πρώτο καφενείο για καπνιστές στη Λάρισα

Ενώ οι περισσότεροι πελάτες και επιχειρηματίες στην Ελλάδα έχουν αποδεχθεί τον αντικαπνιστικό νόμο , μια επιχείρηση στη Λάρισα ετοιμάζεται να γίνει το πρώτο καφενείο για καπνιστές.

Μένει βέβαια να φανεί αν νομικά θα το πετύχει και αν αυτό θα δημιουργήσει και άλλες απόπειρες για αντίστοιχα καταστήματα που θα επιτρέπουν το κάπνισμα.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας larissanet.gr κάνει λόγο για ένα «παραθυράκι» του νόμου που επιτρέπει να λειτουργήσει εντός ενός καφέ ή καφενείου ξεχωριστός χώρος για καπνιστές, δηλαδή μια καπνιστική λέσχη.

Στις αρχές Φεβρουαρίου μια τέτοια λέσχη αναμένεται να λειτουργήσει στο καφενείο «Πέταλο», στη Λάρισα αναφέρει η εφημερίδα. Στο καφενείο θα υπάρχουν περίπου 25 τετραγωνικά αυτόνομος χώρος για τους καπνιστές.

Πώς θα λειτουργήσει η καπνιστική λέσχη

Η Έφη Λακμέτα, δικηγόρος Λάρισας , υποψήφια διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ανέλαβε την μετατροπή τμήματος του καταστήματος σε καπνιστική λέσχη. Εξηγεί στη larissanet κάτω από ποιες προϋποθέσεις μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο.

«Το μόνο νομοθετικό πλαίσιο που υπάρχει σήμερα είναι ο αντικαπνιστικός νόμος. Αυτό το πλαίσιο δεν προβλέπει χορήγηση για άδεια καπνιστικής λέσχης. Ο νόμος ορίζει ότι δεν μπορεί να γίνει χρήση καπνού ή άλλων καπνικών ειδών, σε δημόσιους χώρους και δημόσια κτίρια, καθώς και σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Μπορούμε να μετατρέψουμε το δημόσιο χώρο σε ιδιωτικό», αναφέρει η κα Λακμέτα.

Αυτό είναι λοιπόν και το «κλειδί» για να δημιουργηθεί η καπνιστική λέσχη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!