Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Lifo]: Σταθάκης: Καμία αύξηση στην τιμή του ρεύματος – Τι απαντά για την μείωση έκπτωσης στη ΔΕΗ
[Lifo]: Σταθάκης: Καμία αύξηση στην τιμή του ρεύματος – Τι απαντά για την μείωση έκπτωσης στη ΔΕΗ

[Lifo]: Σταθάκης: Καμία αύξηση στην τιμή του ρεύματος – Τι απαντά για την μείωση έκπτωσης στη ΔΕΗ

Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να αυξηθεί η τιμή του ρεύματος έδωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να αυξηθεί η τιμή του ρεύματος, έδωσε Γιώργος Σταθάκης, που σχολίασε επίσης την απόφαση της ΔΕΗ για μείωση της έκπτωσης στους συνεπείς πελάτες και όσους προπληρώνουν την κατανάλωση ρεύματος.

Σε συνέντευξη στο Open, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφέρθηκε και στην απόφαση της ΔΕΗ να περιορίσει την έκπτωση συνέπειας.

«Η ΔΕΗ αποφασίζει για τις εκπτώσεις που κάνει στους πελάτες της στο πλαίσιο του ανταγωνισμού. Είναι 100% δική της απόφαση. Αυτή ρυθμίζει την εκπτωτική της πολιτική, δεν είναι θέμα της κυβέρνησης. Την κυβέρνηση την αφορά η τιμή του ρεύματος. Έχουμε πει κατ’ επανάληψη ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αύξηση στην τιμή του ρεύματος, κι αυτό είναι κυβερνητική ευθύνη», είπε ο Γιώργος Σταθάκης.

Επισήμανε, δε, ότι σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, η τιμή του ρεύματος στην Ελλάδα μειώθηκε και το 2017 και το 2018 εξαιτίας του ανταγωνισμού και των εμπορικών πολιτικών των εταιρειών.

Σχετικά με τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για τη βιωσιμότητα της ΔΕΗ, ο υπουργός τόνισε ότι η παρούσα κυβέρνηση ακύρωσε το σχέδιο της ΝΔ για πλήρη ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης και κατάφερε η ΔΕΗ να παραμείνει βασικός παραγωγός ενέργειας στη χώρα, προσαρμοζόμενη σ’ ένα πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!