Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Σταματά την απεργία πείνας και δίψας ο Δημάκης – Διαβεβαιώσεις για πρόσβαση στο πανεπιστήμιο
[Lifo]: Σταματά την απεργία πείνας και δίψας ο Δημάκης – Διαβεβαιώσεις για πρόσβαση στο πανεπιστήμιο

[Lifo]: Σταματά την απεργία πείνας και δίψας ο Δημάκης – Διαβεβαιώσεις για πρόσβαση στο πανεπιστήμιο

Ότι σταματά την απεργία πείνας και δίψας ανακοίνωσε ο Βασίλης Δημάκης, μετά τις διαβεβαιώσεις που έλαβε από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Δικαιοσύνης ότι θα έχει άμεσα πρόσβαση στο πανεπιστήμιο.

Η ανακοίνωση έγινε από τη δικηγόρο του.

«Ο Βασίλης σταματά την απεργία δίψας. Μεταφέρεται στο Νοσοκομείο. Του δόθηκαν από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Δικαιοσύνης Δουλάμη διαβεβαιώσεις ότι θα έχει άμεσα πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο. Μόλις εκτιμηθεί η κατάστασή του και είναι καλύτερα, θα κάνει δηλώσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά η δικηγόρος.

Οι διαβεβαιώσεις δόθηκαν μία μέρα μετά την απόρριψη της αίτησης θεραπείας που είχε υποβάλει ο Βασίλης Δημάκης στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Φυλακών Κορυδαλλού.

Υπενθυμίζεται ότι ερώτηση στη Βουλή για το ζήτημα είχαν καταθέσει και 22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Βασίλης Δημάκης πραγματοποιούσε απεργία πείνας και δίψας, καθώς το Συμβούλιο των Φυλακών απέρριπτε τα αιτήματά του να παρακολουθήσει μαθήματα στο πανεπιστήμιο με «βραχιολάκι».

Σε σχετική ανακοίνωσή του το Υπουργείο Δικαιοσύνης επισημαίνει ότι το αίτημα του 35χρονου Δημάκη για έκτακτη άδεια εξετάζεται ήδη από τον αρμόδιο δικαστικό λειτουργό ενώ και το Πειθαρχικό συμβούλιο θα επιληφθεί σε δύο μήνες νέου αιτήματος για εκπαιδευτική άδεια.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης:

«Ο κρατούμενος Β.Δ. διέκοψε την απεργία πείνας-δίψας και μεταφέρθηκε με τη θέλησή του στο Αττικό νοσοκομείο για νοσηλεία και αποκατάσταση. Το αίτημά του για έκτακτη άδεια εξετάζεται ήδη από τον αρμόδιο δικαστικό λειτουργό ενώ και το Πειθαρχικό συμβούλιο θα επιληφθεί σε δύο μήνες νέου αιτήματος για εκπαιδευτική άδεια. Στη θετική κατάληξη της υπόθεσης συνέβαλαν ιδιαίτερα οι συγγενείς του κρατουμένου, οι πανεπιστημιακοί καθηγητές, οι υπάλληλοι του Υπουργείου και ιδίως η Διευθύντρια του Νοσοκομείου Κρατουμένων και πρωτίστως ο αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!