Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Σπείρα έστηνε «καρτέρι» δίπλα σε ΑΤΜ και λήστευε όσους έκαναν αναλήψεις
[Lifo]: Σπείρα έστηνε «καρτέρι» δίπλα σε ΑΤΜ και λήστευε όσους έκαναν αναλήψεις

[Lifo]: Σπείρα έστηνε «καρτέρι» δίπλα σε ΑΤΜ και λήστευε όσους έκαναν αναλήψεις

Πώς δρούσε σπείρα που κατασκόπευε πολίτες που έκαναν αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες και κλοπές σε βάρος ατόμων που προηγουμένως είχαν κάνει αναλήψεις χρημάτων από τράπεζες.

Συνελήφθησαν επτά μέλη της σπείρας ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τρεις συνεργοί τους.

Πώς δρούσαν

Ειδικότερα, οι δράστες είχαν συστήσει από τον περασμένο Ιούλιο εγκληματική ομάδα, με αποκλειστικό σκοπό την διάπραξη ληστειών και κλοπών σε βάρος ατόμων για τα οποία γνώριζαν ότι έχουν στην κατοχή τους μεγάλα χρηματικά ποσά.

Κατασκόπευαν τραπεζικά καταστήματα παρακολουθώντας τις κινήσεις πελατών που πραγματοποιούσαν χρηματικές συναλλαγές. Πιο αναλυτικά, ένας εκ των δραστών εισέρχονταν στο υποκατάστημα και προσποιούμενος τον πελάτη στοχοποιούσε άτομα που προέβαιναν σε αναλήψεις μεγάλων χρηματικών ποσών.

Ακολούθως, αναχωρούσε με το υποψήφιο θύμα του και παράλληλα ειδοποιούσε τους συνεργούς του, δίνοντας τους περιγραφή καθώς και πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο μετακίνησης και κατεύθυνσής του. Στη συνέχεια, οι έτεροι δράστες το εντόπιζαν και το ακολουθούσαν, με τη χρήση οχημάτων, μέχρι του σημείου όπου εξασφάλιζαν ευνοϊκές συνθήκες για την διάπραξη των εγκληματικών τους πράξεων.

Επιθέσεις στο δρόμο και τα οχήματα

Συγκεκριμένα οι δράστες, είτε επιτίθεντο στα θύματα τους στον δρόμο είτε τα αιφνιδίαζαν αφαιρώντας τις τσάντες με τα χρήματα την ώρα που βρίσκονταν στα οχήματα τους είτε εκμεταλλευόμενοι την ολιγόλεπτη απουσία παραβίαζαν τα οχήματα τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!