Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
17 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Spiegel: Διχασμένοι πλέον οι Φιλελεύθεροι για την πολιτική τους στην ευρωζώνη
[Lifo]: Spiegel: Διχασμένοι πλέον οι Φιλελεύθεροι για την πολιτική τους στην ευρωζώνη

[Lifo]: Spiegel: Διχασμένοι πλέον οι Φιλελεύθεροι για την πολιτική τους στην ευρωζώνη

«Αμβλύνει» τις θέσεις του για να μπει στην κυβέρνηση

«Oσο περισσότερο πλησιάζουν οι συνομιλίες, σχετικά με έναν συνασπισμό “Τζαμάικα”, δηλαδή της Xριστιανοκοινωνικής Ενωσης (CDU/CSU), των Φιλελεύθερων (FDP) και των Πρασίνων (Die Gruenen), τόσο εντονότερα τίθεται το ερώτημα για το ποια είναι η γραμμή του FDP στο πεδίο της ευρωπαϊκής πολιτικής».

Ο Αλεξάντερ Γκραφ Λάμπσντορφ, ηγετικό στέλεχος των Φιλελευθέρων και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επισημαίνει στο γερμανικό περιοδικό ότι «ο φόβος για το FDP στην Ευρώπη είναι αβάσιμος. Για εμάς, η αλληλεγγύη δεν είναι ξένη λέξη, αλλά μια θεμελιώδης αρχή της ΕΕ. Το FDP δεν την θέτει εν αμφιβόλω» γράφει το Spiegel.

Ωστόσο, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, δεν έχουν όλα τα στελέχη του κόμματος την ίδια άποψη. «Το προεκλογικό τους πρόγραμμα δίνει περισσότερο την αίσθηση της επιβολής ποινών, παρά της αλληλεγγύης. Σε αυτήν δεν διαβάζει κανείς μόνο μια απόρριψη των νεότερων ιδεών του (Γάλλου προέδρου) Μακρόν. Εάν εφαρμοζόταν θα αντέστρεφε μεγάλα τμήματα της ακολουθούμενης μέχρι σήμερα πολιτικής για τη διάσωση του ευρώ και ενδεχομένως θα προκαλούσε νέες νομισματικές και χρηματοοικονομικές κρίσεις» εκτιμά το Spiegel, το οποίο διακρίνει μια διαμάχη ανάμεσα σε δύο πτέρυγες εντός του FDP για το μέλλον της νομισματικής ένωσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!