Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Lifo]: Σπάνιος πίνακας του Μονέ πωλήθηκε για 27,6 εκατ. δολάρια
[Lifo]: Σπάνιος πίνακας του Μονέ πωλήθηκε για 27,6 εκατ. δολάρια

[Lifo]: Σπάνιος πίνακας του Μονέ πωλήθηκε για 27,6 εκατ. δολάρια

Ένας σπάνιος πίνακας της σειράς «Η Γέφυρα του Charing Cross» πωλήθηκε έναντι 27,6 εκατ. δολαρίων

Ένας πίνακας της σειράς «Η Γέφυρα του Charing Cross» του Κλωντ Μονέ πωλήθηκε έναντι 27,6 εκατομμυρίων δολαρίων σε δημοπρασία του Sotheby’s στη Νέα Υόρκη.

Στον πίνακα απεικονίζεται η αγαπημένη γέφυρα του ζωγράφου, η γέφυρα του Charing Cross στο Λονδίνο. Το έργο αποτελούσε κομμάτι της συλλογής του μέχρι πρότινος ιδιοκτήτη του από το 1977. Η διάσημη σειρά των έργων του Μονέ δημιουργήθηκε από το 1899 ως το 1901 όταν ο καλλιτέχνης πραγματοποίησε τρία ταξίδια στο Λονδίνο. Ο Μονέ ξεκινούσε την ημέρα του ζωγραφίζοντας τις γέφυρες Charing Cross και Waterloo που φαινόταν από το δωμάτιο του με θέα τον Τάμεση. Ο Μονέ σχεδίασε σχεδόν 100 πίνακες κατά τις επισκέψεις του στο Λονδίνο. Στα έργα αυτά ο διάσημος ζωγράφος αιχμαλώτισε την αντίθεση ανάμεσα στην ομορφιά των φυσικών φαινομένων, όπως την ομίχλη πάνω από τον Τάμεση, με τη βιομηχανική έκρηξη της εποχής επιτομή της οποίας αποτελούν οι καπνοδόχοι και οι ατμομηχανές.

Η σειρά «Η Γέφυρα του Charing Cross» του Κλοντ Μονέ αποτελείται από 37 έργα τα οποία βρίσκονται στις συλλογές μουσείων και οργανισμών σε όλο τον κόσμο, από το Σικάγο ως τη Μαδρίτη και από τη Βαλτιμόρη ως τη Βοστόνη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!