Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 6 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Ο σπάνιος διαχωρισμός συζευγμένων δίδυμων κοριτσιών – Γεννήθηκαν ενωμένες στον κορμό
[Lifo]: Ο σπάνιος διαχωρισμός συζευγμένων δίδυμων κοριτσιών – Γεννήθηκαν ενωμένες στον κορμό

[Lifo]: Ο σπάνιος διαχωρισμός συζευγμένων δίδυμων κοριτσιών – Γεννήθηκαν ενωμένες στον κορμό

Οι 15 μηνών, Nima και Dawa Pelden θα ζήσουν πλέον ξεχωριστά

Γιατροί στην Αυστραλία έχουν διαχωρίσει με επιτυχία τα συζευγμένα δίδυμα κορίτσια από το Μπουτάν και λένε ότι οι πιθανότητες για πλήρη ανάκαμψη είναι πολύ καλές.

Τα κορίτσια ηλικίας 15 μηνών, Nima και Dawa Pelden, είχαν γεννηθεί ενωμένα στον κορμό και μοιράζονταν το ίδιο ήπαρ.

Ο επικεφαλής χειρουργός Δρ. Joe Crameri δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι τα κορίτσια υπεβλήθησαν σε εξάωρη επέμβαση που ολοκληρώθηκε επιτυχώς.

Οι γιατροί είπαν ότι η χειρουργική επέμβαση δεν ήταν τόσο περίπλοκη όσο είχαν αρχικά εκτιμήσει καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις πάντα φοβούνται για το τι θα αντιμετωπίσουν όταν ξεκινήσουν την περίπλοκη διαδικασία.

Η Nima και η Dawa είχαν μεγαλώσει αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα καθώς ήταν αδύνατον να παραμείνουν έστω και καθισμένες.

Τα δίδυμα έφτασαν στη Μελβούρνη με τη μητέρα τους τον περασμένο μήνα, αλλά οι γιατροί καθυστέρησαν τη χειρουργική επέμβαση μέχρι την Παρασκευή καθώς έπρεπε να γίνουν σημαντικές διαδικασίες προετοιμασίας και εξετάσεις.

Περίπου 18 ειδικοί γιατροί σε δύο ομάδες, μια για κάθε κορίτσι, συμμετείχαν στη διαδικασία στο Βασιλικό Παιδικό Νοσοκομείο της Μελβούρνης.

Οι γιατροί διαίρεσαν με επιτυχία το συκώτι των δίδυμων ενώ τα κορίτσια τελικά δεν μοιράζονταν το ίδιο έντερο, κάτι που έκανε την επέμβαση πιο εύκολη.

«Θα υπάρξουν προκλήσεις για τις επόμενες 24 έως 48 ώρες όπως σε κάθε χειρουργική επέμβαση, αλλά είμαστε αισιόδοξοι», είπαν οι γιατροί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!