Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Σπάνια ευρωπαϊκή ενυδρίδα βρέθηκε νεκρή στην Αργολίδα
[Lifo]: Σπάνια ευρωπαϊκή ενυδρίδα βρέθηκε νεκρή στην Αργολίδα

[Lifo]: Σπάνια ευρωπαϊκή ενυδρίδα βρέθηκε νεκρή στην Αργολίδα

Μία ευρωπαϊκή ενυδρίδα, που θεωρείται από τα σπανιότερα και πιο απειλούμενα θηλαστικά της ηπείρου, βρέθηκε νεκρή στην Αργολίδα

Ένα σπάνιο θηλαστικό, μια ευρωπαϊκή ενυδρίδα, ένα από τα πιο απειλούμενα θηλαστικά της ηπείρου, βρέθηκε νεκρό στην Αργολίδα .

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει η σελίδα «Αργολικές Ειδήσεις», το θηλαστικό εντοπίστηκε νεκρό στην παραλιακή οδό Νέας Κίου – Μύλων. Σύμφωνα με την wikipedia, η ευρωπαϊκή ενυδρίδα (Lutra lutra) είναι θηλαστικό, ευρωπαϊκό μέλος της οικογένειας των Μουστελιδών (μυιοϊκτίς), τυπικό είδος της βίδρας που χρησιμοποιεί ως ενδιαίτημα το γλυκό νερό. Είναι επίσης γνωστή ως βίδρα, ευρασιατική ενυδρίδα (ποτάμια), ή ενυδρίδα του Παλαιού Κόσμου, αλλά και ως κοινή ενυδρίδα. Συγγενεύει με το κουνάβι. Η ενυδρίδα έχει μακρύ κορμί, ελαστικό και μυώδες, με παχιά γούνα, που κρατά στεγνό το σώμα της. Τα πόδια της είναι κοντά. Η θαλάσσια ενυδρίδα είναι μεγαλύτερη και βαρύτερη. Οι ενυδρίδες κολυμπούν γρήγορα, κουνώντας την ουρά και το ευλύγιστο σώμα τους. Χρησιμοποιούν σαν κουπιά τα πίσω πόδια τους, που έχουν νηκτικές μεμβράνες.

Θεωρείται από τα σπανιότερα και πιο απειλούμενα θηλαστικά της ηπείρου. Αποτελεί σημαντικό δείκτη υγείας των ορεινών υδάτων και γι’ αυτό προστατεύεται αυστηρά σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. Τρέφεται με ψάρια σε ποσοστό μεγαλύτερο του 80%, αμφίβια, ερπετά (νερόφιδα), ασπόνδυλα (κυρίως καβούρια), πουλιά και μικρά θηλαστικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!