Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Σουδάν: Νύφες ακρωτηριάζουν τα γεννητικά τους όργανα για να αποδείξουν ότι είναι παρθένες
[Lifo]: Σουδάν: Νύφες ακρωτηριάζουν τα γεννητικά τους όργανα για να αποδείξουν ότι είναι παρθένες

[Lifo]: Σουδάν: Νύφες ακρωτηριάζουν τα γεννητικά τους όργανα για να αποδείξουν ότι είναι παρθένες

Οι γυναίκες στο Σουδάν ακόμα καταφεύγουν σε πρακτικές ακρωτηριασμού των γεννητικών τους οργάνων πριν από το γάμο προκειμένου να αποδείξουν ότι είναι παρθένες

Γυναίκες στο Σουδάν επιλέγουν να υποστούν ακρωτηριασμό των γεννητικών τους οργάνων, ελάχιστους μήνες πριν από το γάμο τους, ώστε να προσποιηθούν ότι είναι παρθένες.

Πρόκειται για μία πρακτική που συμβαίνει ακόμα, παρόλο που οι περισσότερες από αυτές της γυναίκες έχουν ήδη υποστεί ακρωτηριασμό σε πολύ νεαρή ηλικία – συνήθως μεταξύ των τεσσάρων και των 10 ετών. Για μία κυρίως μουσουλμανική χώρα όπως το Σουδάν, μία τέτοια «παρέμβαση» μπορεί να συνεπάγεται κλειτοριδεκτομή, αφαίρεση των χειλέων και συχνά περιλαμβάνει κάποια συρραφή για να περιοριστεί το άνοιγμα του κόλπου. Τα ράμματα φεύγουν όταν η γυναίκα έρθει σε συνουσία. Η διαδικασία για τις νύφες που το επιλέγουν, πραγματοποιείται από μαίες οι οποίες «κόβουν» τα χείλη του αιδοίου και «επανασυνδέουν» με ράμματα τον κόλπο.

«Ήταν τόσο επίπονο και έπρεπε να πάω να μείνω με μία φίλη μου για αρκετές ημέρες μέχρι να αναρρώσω γιατί δεν ήθελα να το μάθει η μητέρα μου» αφηγείται η Maha. «Ακόμα και η ούρηση ήταν δύσκολη και δεν μπορούσα να περπατήσω κανονικά τις πρώτες ημέρες» συμπληρώνει.

Η Maha έκανε την επέμβαση δύο μήνες πριν από τον γάμο της με έναν άνδρα «λίγο μεγαλύτερο» από εκείνη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!