Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
4 °C 10 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: SOS από την Περιφέρεια για τους πρόσφυγες στη Σάμο: 5000 άνθρωποι ζουν σε χώρο για 700
[Lifo]: SOS από την Περιφέρεια για τους πρόσφυγες στη  Σάμο: 5000 άνθρωποι ζουν  σε χώρο για 700

[Lifo]: SOS από την Περιφέρεια για τους πρόσφυγες στη Σάμο: 5000 άνθρωποι ζουν σε χώρο για 700

Επιστολή προς τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής

Άμεση αποσυμφόρηση του κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης προσφύγων στη Σάμο ζητά η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου από το υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής.

Σε επιστολή που έστειλε η περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου και ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου Νίκος Καρτρακάζος προς τον υπουργό Δημήτρη Βίτσα επισημαίνονται οι απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν στο hotspot, οπού ζουν 5.000 άνθρωποι σε εγκαταστάσεις που προορίζονται για 700.

Στην επιστολή υπογραμμίζεται πως η διαβίωση, ειδικά για τα παιδιά, είναι πολύ δύσκολη. Παράλληλα τονίζεται πως και οι κάτοικοι του νησιού έχουν «χάσει την υπομονή τους».

«Η κατάσταση μέρα με τη μέρα κινδυνεύει να γίνει ανεξέλεγκτη. Και τότε αποκλειστικά υπεύθυνη θα είναι η Κυβέρνηση, εσείς και η Κυβέρνηση», καταλήγει η επιστολή.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Κύριε Υπουργέ,

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί πλέον στο νησί της Σάμου και ειδικότερα στην πόλη της Σάμου δεν είναι οριακή και δύσκολη όπως την περιγράφετε στα μέσα ενημέρωσης, είναι εκρηκτική. Πολύ γρήγορα, εάν δεν ενεργήσετε άμεσα, θα είναι και ανεξέλεγκτη.

Έχουμε δεκάδες φορές τονίσει το αυτονόητο. Πέραν των σημαντικών ζητημάτων που αφορούν στη ζωή των κατοίκων του νησιού μας είναι αδύνατο 5.000 άτομα να ζήσουν σε μία εγκατάσταση που προορίζεται για 700 ανθρώπους και μάλιστα σε συνθήκες χειμώνα. Ήδη η πρώτη ελαφρά βροχή προκάλεσε ανησυχητικές καταστάσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!