Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Σοκαρισμένοι ιδιοκτήτες διαπιστώνουν πως οι γάτες Sphynx που αγόρασαν είναι απλώς ξυρισμένες κι όχι ράτσας
[Lifo]: Σοκαρισμένοι ιδιοκτήτες διαπιστώνουν πως οι γάτες Sphynx που αγόρασαν είναι απλώς ξυρισμένες κι όχι ράτσας

[Lifo]: Σοκαρισμένοι ιδιοκτήτες διαπιστώνουν πως οι γάτες Sphynx που αγόρασαν είναι απλώς ξυρισμένες κι όχι ράτσας

Οι πρακτικές που ακολουθούνται είναι ιδιαιτέρως επίπονες για τα ζώα που αποτριχώνονται για να παραπέμπουν στην γνωστή, πανάκριβη ράτσα

Θύμα εξαπάτησης ενός επιτήδειου έπεσε μια γυναίκα στην Αλμπέρτα του Καναδά, καθώς η γάτα που αγόρασε και υποτίθεται πως ήταν ράτσας Sphynx αποδείχθηκε τελικά μια καθόλα συνηθισμένη γάτα, που απλώς κάποιος είχε ξυρίσει.

Το περιστατικό, ένα από πολλά παρόμοια που έχουν παρατηρηθεί τον τελευταίο καιρό, μπορεί εκ πρώτης όψης να μοιάζει λίγο αστείο, αλλά συνιστά απόδειξη κακοποίησης του ζώου αφού οι πρακτικές πίσω από την συγκεκριμένη απάτη είναι αρκετά βάρβαρες για τα ζώα.

Τον τελευταίο καιρό, ολοένα και περισσότεροι ιδιοκτήτες διαπιστώνουν έκπληκτοι πως οι γάτες Sphynx που αγόρασαν δεν είναι παρά μικρά γατάκια, που κάποιοι ανέλαβαν να ξυρίσουν, είτε με ξυραφάκι είτε με κρέμα αποτρίχωσης, βγάζοντάς τους επίσης τα μουστάκια ώστε να μοιάζουν με την πανάκριβη και σπάνια ράτσα. 

«Νόμιζα πως έκλαιγε επειδή ήθελε τη μητέρα του, αλλά προφανώς πονούσε πολύ» λέει η JoAnne Dyck, μία από τα θύματα της απάτης, που πρόσφατα πλήρωσε 700 δολάρια για να αποκτήσει μια τέτοια γάτα. «Σαν μωρό, έμοιαζε πολύ με Sphynx καθώς ήταν πολύ, πολύ αδύνατο και το σχήμα του κεφαλιού με γωνίες» προσθέτει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!