Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Η Socar ανακοίνωσε: Τέλος το ενδιαφέρον μας για τη ΔΕΣΦΑ
[Lifo]: Η Socar ανακοίνωσε: Τέλος το ενδιαφέρον μας για τη ΔΕΣΦΑ

[Lifo]: Η Socar ανακοίνωσε: Τέλος το ενδιαφέρον μας για τη ΔΕΣΦΑ

«Ναυάγιο» στην υπόθεση πώλησης της εταιρείας

Πριν από λίγο ο γενικός διευθυντής της αζεριανής εταιρείας SOCAR ανακοίνωσε ότι τερματίζεται το ενδιαφέρον την εταιρείας για τη ΔΕΣΦΑ, επιβεβαιώνοντας το “ναυάγιο” στην υπόθεση πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου.

Χθες έληξε η εγγυητική της Socar, που δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα του ΤΑΙΠΕΔ για ανανέωσή της.

Η εταιρεία του Αζερμπαιτζάν είχε κάνει πρόταση για ανανέωση του τιμήματος που σύμφωνα με το ΥΠΕΝ θα έβγαζε άκυρο το διαγωνισμό, καθώς ήταν νομικά ανέφικτη μια τέτοια κίνηση. 

Το υπουργείο εξέδωσε και ανακοίνωση χθες για το διαφαινόμενο “ναυάγιο”: 

«Τους τελευταίους μήνες η κυβέρνηση ήταν σε συνεχείς συζητήσεις με εκπροσώπους των εταιρειών SOCAR και Snam (σ.σ.: η ιταλική εταιρεία που θα αγόραζε το 17% από το ποσοστό των Αζέρων μετά την απόκτησή του) για την πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ. Το κλίμα στις συζητήσεις ήταν εποικοδομητικό. 

Εντούτοις, η πρόταση που κατατέθηκε από την πλευρά των υποψηφίων αγοραστών, σχετικά με απομείωση του τιμήματος (αποπληρωμή σε δόσεις), ήταν νομικά ανέφικτη και θα ακύρωνε τον διαγωνισμό. Εξετάστηκαν εναλλακτικές προτάσεις που έκαναν οι υποψήφιοι αγοραστές, για τη βελτίωση της αξίας μέσω εγγυοδοτικών μηχανισμών, οι οποίες διαπιστώθηκε, τελικά, ότι είναι ανεφάρμοστες εντός του κοινοτικού θεσμικού πλαισίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!