Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Σκότωσαν τον σκύλο της επειδή είναι γυναίκα – Ίσως όμως υπάρχει βαθύτερο κίνητρο
[Lifo]: Σκότωσαν τον σκύλο της επειδή είναι γυναίκα – Ίσως όμως υπάρχει βαθύτερο κίνητρο

[Lifo]: Σκότωσαν τον σκύλο της επειδή είναι γυναίκα – Ίσως όμως υπάρχει βαθύτερο κίνητρο

Τον σκύλο μίας γυναίκας πυροβόλησαν και σκότωσαν άγνωστοι στο Αφγανιστάν με την ίδια να φοβάται πως το συμβάν σχετίζεται με την επαγγελματική και κοινωνική της δράση

Ένοπλος πυροβόλησε και σκότωσε τον σκύλο μιας γυναίκας στο Αφγανιστάν , λέγοντάς της πως οι γυναίκες δεν δικαιούνται να έχουν σκύλο, ενώ η ίδια και η οικογένειά της ωστόσο φοβούνται πως τα κίνητρα μπορεί να είναι βαθύτερα.

Η Sahba Barakzai, η οικογένειά της και ο Aseman, ένα χάσκι επτά μηνών, έβγαιναν για βόλτες στα βουνά του Δυτικού Αφγανιστάν, κάθε Παρασκευή. Αλλά την περασμένη Παρασκευή η βόλτα εξελίχθηκε σε τραγωδία καθώς μία ομάδα άγνωστων ανδρών πλησίασε την οικογένεια, πυροβόλησε και σκότωσε το αγαπημένο κουτάβι της Sahba. Οι δράστες είπαν πως μία γυναίκα δεν μπορεί να είναι ιδιοκτήτρια ενός σκύλου. Ωστόσο η Sabha φοβάται πως το κίνητρό τους μπορεί να είναι βαθύτερο και ίσως σχετίζεται με το γεγονός ότι η ίδια είναι προπονήτρια κοριτσιών.

«Εξακολουθούμε να μην γνωρίζουμε τα κίνητρά τους αλλά πιστεύουμε πως είχαν να κάνουν με την καριέρα της», είπε η Setayesh, αδερφή της Sahba, στο BBC. «Ήταν η πρώτη γυναίκα που είχε τη δική της ομάδα και αυτά τα πράγματα αποτελούν ταμπού».

Η Sahba είναι συνηθισμένη στις απειλές, η ίδια δίδασκε καράτε σε παιδιά στη Χεράτ, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη του Αφγανιστάν, για 10 χρόνια. Ακόμα δημιούργησε μία ποδηλατική ομάδα για έφηβες και νεαρές γυναίκες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!