Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Lifo]: ΣΥΡΙΖΑ: H Νέα Δημοκρατία εκμεταλλεύεται την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού για μικροπολιτικούς λόγους
[Lifo]: ΣΥΡΙΖΑ: H Νέα Δημοκρατία εκμεταλλεύεται την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού για μικροπολιτικούς λόγους

[Lifo]: ΣΥΡΙΖΑ: H Νέα Δημοκρατία εκμεταλλεύεται την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού για μικροπολιτικούς λόγους

Έντονη πολιτική διαμάχη έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Έντονη πολιτική διαμάχη έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού .

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του πρωθυπουργού για το θέμα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει πως «η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που χαρακτηρίζεται “αντισυνταγματική” και “προσβλητική” από τον κ. Μητσοτάκη, είναι το πόρισμα που επεξεργάστηκε και κατέθεσε η Επιτροπή που συστάθηκε για πρώτη φορά στα χρονικά από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συμμετοχή επιστημόνων από όλο το πολιτικό φάσμα και εκπροσώπων των αρμόδιων ανεξάρτητων και δημόσιων αρχών».

«Αντιθέτως, ήταν η Ν.Δ. εκείνη που επί δεκαετίες εκμεταλλευόταν το θέμα μόνο για επικοινωνιακούς και μικροπολιτικούς λόγους, χωρίς τελικά να το επιλύει», προσθέτει.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί το μόνο κόμμα που κατέθεσε αναλυτική πρόταση, η οποία κατοχυρώνει πλήρως το δικαίωμα ψήφου όλων των συμπατριωτών μας που ζουν έξω από την Ελλάδα, με ανάλογο τρόπο με αυτόν που έχουν υιοθετήσει προ πολλού χώρες με αντίστοιχο προφίλ διασποράς», τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ας συμβουλευτεί, τέλος, ο κ. Μητσοτάκης, τον υπουργό του κ. Γ. Γεραπετρίτη, ο οποίος ως συντάκτης της Έκθεσης της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου έχει καταθέσει πρόταση που κινείται στην ίδια κατεύθυνση με αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ», καταλήγει η ανακοίνωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!