Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
22 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 5 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Lifo]: ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Είναι ώριμο να προχωρήσουμε με τον γάμο ομοφυλόφιλων και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια
[Lifo]: ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Είναι ώριμο να προχωρήσουμε με τον γάμο ομοφυλόφιλων και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια

[Lifo]: ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Είναι ώριμο να προχωρήσουμε με τον γάμο ομοφυλόφιλων και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια

Αναλυτικά τι αναφέρει η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για την οικονομία, το κοινωνικό κράτος και τα δικαιώματα

«Πρέπει να σχεδιάσουμε από τώρα τη μεταμνημονιακή εποχή με δημόσιες πολιτικές παντού και για όλα. Να αφήσουμε το αριστερό μας αποτύπωμα με μια νέα γενιά μεταρρυθμίσεων και αλλαγών, που ενισχύουν την κοινωνική δικαιοσύνη, μειώνουν τις ανισότητες και ενδυναμώνουν την κοινωνική συνοχή», αναφέρει μεταξύ άλλων το κείμενο της πολιτικής απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής (ΚΕ) του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεδρίασε στις 28 και 29 Ιουλίου.

Στο κείμενο της απόφασης, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων, και τονίζεται, μεταξύ άλλων, πως «είναι ώριμο να προχωρήσουμε και σε τομές, όπως ο πολιτικός γάμος ομοφυλοφίλων και το δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών στην τεκνοθεσία».

Ακόμα, η ΚΕ του κόμματος επισημαίνει πως «είναι αναγκαίο μεταξύ άλλων να επανεξετάσουμε το θέμα σχέσεων κράτους και εκκλησίας, να αντιμετωπίσουμε συντεταγμένα με σεβασμό και αλληλεγγύη τα ζητήματα που αναδεικνύονται στο προσφυγικό-μεταναστευτικό. Να εργαστούμε στην κατεύθυνση της αναβάθμισης συνθηκών και δομών των φυλακών και να επιδιώξουμε την διαμόρφωση σοβαρών όρων επανένταξης για τους αποφυλακισμένους».

Αναφορά γίνεται και στην υπόθεση της Ηριάννας και τις αποφάσεις της δικαιοσύνης. «Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την αρχή τάχτηκε στο πλευρό της Ηριάννας μαζί με πλήθος διανοουμένων, ανθρώπων του πολιτισμού και του αθλητισμού, και ανέδειξε την αναντιστοιχία των δικαστικών αποφάσεων με το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Γι’ αυτή του τη στάση ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορήθηκε από τους πολιτικούς του αντιπάλους για δήθεν παρέμβαση στη δικαιοσύνη, με κατηγορίες για ανοχή στην ανομία και την τρομοκρατία. Είναι αναγκαία η έναρξη της συζήτησης για την ενδεχόμενη αναθεώρηση διατάξεων του λεγόμενου τρομονόμου, στην κατεύθυνση, τόσο της ενίσχυσης της προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, όσο και των εγγυήσεων ασφαλείας«, σημειώνει η ΚΕ και προσθέτει:

«Δεν παραιτούμαστε από το δικαίωμά μας να κρίνουμε τις δικαστικές αποφάσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!