Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Lifo]: ΣΥΡΙΖΑ για αρχαία στον σταθμό Βενιζέλου: «Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα»
[Lifo]: ΣΥΡΙΖΑ για αρχαία στον σταθμό Βενιζέλου: «Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα»

[Lifo]: ΣΥΡΙΖΑ για αρχαία στον σταθμό Βενιζέλου: «Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα»

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ στηλιτεύει τη γνωμοδότηση του ΚΑΣ για τα αρχαία στο σταθμό Βενιζέλου στο Μετρό Θεσσαλονίκης και κάνει λόγο για «προειλημμένη απόφαση»

«Τίποτε δεν έχει τελειώσει» σχετικά με τα αρχαία στον σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης , λέει ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τη σημερινή γνωμοδότηση του ΚΑΣ .

«Η γνωμοδότηση του ΚΑΣ για το σταθμό Βενιζέλου του Μετρό παραβιάζει την αρχαιολογική νομοθεσία, επιμηκύνει τη χρονική διάρκεια αποπεράτωσης του Μετρό, ενώ είναι γνωστό πως η πόλη έχει ανάγκη από την ταχύτερη λειτουργία του, και αυξάνει το κόστος του έργου», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωσή του. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει επίσης λόγο για «προειλημμένη απόφαση» και δηλώνει ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τη σωτηρία των αρχαίων με κάθε μέσο, σημειώνοντας πως «ο δρόμος είναι μακρύς και τίποτε δεν έχει τελειώσει!».

«Η πρόταση υπέρ του κατακερματισμού και της μετακίνησης των αρχαιοτήτων ενέχει μεγάλους κινδύνους για καταστροφή σημαντικού μέρους αυτών των μοναδικών και ανυπολόγιστης αξίας για την ιστορία και τον πολιτισμό της Θεσσαλονίκης, αρχαιολογικών ευρημάτων», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αναφέρεται στη συγκέντρωση υπέρ της παραμονής των αρχαίων, που πραγματοποιήθηκε στο σταθμό Βενιζέλο το βράδυ της Τρίτης και τονίζει πως η γνωμοδότηση του ΚΑΣ έρχεται σε αντίθεση με τη γνώμη επιστημονικών φορέων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!