Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
26 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
17 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Συρία: Ο Σεπτέμβριος ήταν ο πιο πολύνεκρος μήνας της χρονιάς
[Lifo]: Συρία: Ο Σεπτέμβριος ήταν ο πιο πολύνεκρος μήνας της χρονιάς

[Lifo]: Συρία: Ο Σεπτέμβριος ήταν ο πιο πολύνεκρος μήνας της χρονιάς

Τουλάχιστον 3 χιλιάδες άνθρωποι νεκροί

Τουλάχιστον 3.000 άνθρωποι, εκ των οποίων σχεδόν το ένα τρίτο ήταν άμαχοι, σκοτώθηκαν τον Σεπτέμβριο στον πόλεμο που εξακολουθεί να μαίνεται στη Συρία, κάτι που σημαίνει ότι τον μήνα αυτό καταγράφηκε ο βαρύτερος απολογισμός του 2017 μέχρι τώρα, κυρίως εξαιτίας των επιχειρήσεων για την ανακατάληψη των εδαφών υπό την κατοχή της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), γνωστοποίησε μια ΜΚΟ.

«Το 70% και πλέον των θυμάτων μεταξύ των αμάχων σκοτώθηκε σε αεροπορικά πλήγματα του καθεστώτος, ή της Ρωσίας, ή του διεθνούς συνασπισμού» του οποίου ηγούνται οι ΗΠΑ, ανακοίνωσε την Κυριακή το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τον Μάιο ανακοινώθηκε η δημιουργία τεσσάρων ζωνών «αποκλιμάκωσης» από τους συμμάχους του καθεστώτος και των ανταρτών, με σκοπό την κήρυξη κατάπαυσης του πυρός σε διάφορες περιοχές. Όμως τις τελευταίες εβδομάδες ξέσπασαν συγκρούσεις σε ορισμένες από τις περιοχές αυτές.

Ταυτόχρονα, σε άλλες περιοχές διεξάγονται χωριστές επιχειρήσεις ευρείας κλίμακας με στόχο την απόσπαση από τους τζιχαντιστές του ΙΚ των εδαφών που παραμένουν υπό τον έλεγχό τους.

«Σκοτώθηκαν περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι», δηλαδή καταγράφηκε «ο υψηλότερος απολογισμός θυμάτων της χρονιάς», ανέφερε η ΜΚΟ.

Τουλάχιστον 955 άμαχοι, ανάμεσά τους 207 παιδιά, σκοτώθηκαν τον περασμένο μήνα, πρόσθεσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο λέει ότι διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο πηγών σε όλη τη χώρα.

Η αύξηση του αριθμού των θυμάτων οφείλεται «στην κλιμάκωση των επιδρομών της διεθνούς συμμαχίας και της Ρωσίας εναντίον προπυργίων των τζιχαντιστών (.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!