Κυριακή, 26 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Συρία: Οχτώ νεκροί από αεροπορικούς βομβαρδισμούς – Εκτός λειτουργίας δύο νοσοκομεία
[Lifo]: Συρία: Οχτώ νεκροί από αεροπορικούς βομβαρδισμούς – Εκτός λειτουργίας δύο νοσοκομεία

[Lifo]: Συρία: Οχτώ νεκροί από αεροπορικούς βομβαρδισμούς – Εκτός λειτουργίας δύο νοσοκομεία

Σε οχτώ νεκρούς ανήλθαν τα θύματα από αεροπορικούς βομβαρδισμούς, ενώ εκτός λειτουργίας τέθηκαν δύο νοσοκομεία

Εκτός λειτουργίας τέθηκαν δύο νοσοκομεία στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας , μετά τους βομβαρδισμούς του καθεστώτος και των Ρώσων συμμάχων του, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ακόμα, οκτώ άμαχοι σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς αυτούς σε διάφορες περιοχές της επαρχίας. Οι βομβαρδισμοί στο Ιντλίμπ και σε άλλες, γειτονικές περιοχές που ελέγχονται από τους αντάρτες, στη βορειοδυτική Συρία, έχουν ενταθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Νωρίτερα σήμερα, το νοσοκομείο της κοινότητας Καφράνμπελ και άλλο ένα, υπόγειο νοσοκομείο κοντά στην κοινότητα Χας, χτυπήθηκαν από βόμβες. Ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου βιντεοσκόπησε τις δύο κλινικές.

Το Παρατηρητήριο αποδίδει τα πλήγματα αυτά στη Μόσχα, εξετάζοντας τον τύπο των αεροσκαφών και τα πυρομαχικά που χρησιμοποιήθηκαν, καθώς και τα σχέδια πτήσης. «Το νοσοκομείο του Καφράνμπελ είναι εκτός λειτουργίας. Οι ασθενείς μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής», είπε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, προσθέτοντας ότι ένας πολίτης σκοτώθηκε στον βομβαρδισμό αυτό. Στην κοινότητα Χας, το νοσοκομείο τέθηκε επίσης εκτός λειτουργίας, σύμφωνα με τον Ουμπάιντα Νταντούς, έναν υπεύθυνο της ιατρικής, μη κυβερνητικής οργάνωσης Syria Relief & Development, που είχε αναλάβει τη λειτουργία του.

Η κλινική είχε εκκενωθεί πριν από τον βομβαρδισμό. Στις εικόνες που τράβηξε ο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου διακρίνεται πυκνός άσπρος καπνός να υψώνεται πάνω από καλλιεργήσιμες εκτάσεις, στο σημείο όπου βρίσκεται το νοσοκομείο, του οποίου είναι ορατή μόνο η είσοδος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!