Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 13 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 10 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Lifo]: Συνεδριάζει σήμερα το Eurogroup για την Ιταλία- Επί τάπητος και το ελληνικό ζήτημα με τις συντάξεις
[Lifo]: Συνεδριάζει σήμερα το Eurogroup για την Ιταλία- Επί τάπητος και το ελληνικό ζήτημα με τις συντάξεις

[Lifo]: Συνεδριάζει σήμερα το Eurogroup για την Ιταλία- Επί τάπητος και το ελληνικό ζήτημα με τις συντάξεις

Τη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να μονοπωλήσει το θέμα της Ιταλίας

Το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για τη μη εφαρμογή του μέτρου της περικοπής των συντάξεων αναμένεται να εξεταστεί στο περιθώριο της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup, στις Βρυξέλλες.

Αν και η επίσημη ατζέντα της συνεδρίασης δε περιλαμβάνει την Ελλάδα, καθώς σήμερα τις συζητήσεις θα απασχολήσεις τα σχέδια προϋπολογισμών των κρατών μελών της ευρωζώνης και κυρίως το θέμα της Ιταλίας, είναι σχεδόν βέβαιο πως θα τεθεί επί τάπητος και το ελληνικό ζήτημα.

Στόχος της ελληνικής πλευράς να μην εφαρμοστεί το ψηφισμένο μέτρο για την περικοπή των συντάξεων, το οποίο χαρακτηρίζει «δημοσιονομικό» και όχι «διαρθρωτικό».

Την ίδια στιγμή, η Αθήνα υποστηρίζει ότι οι περικοπές δεν είναι αναγκαίες για να επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2019.

Οι θεσμοί θεωρούν πως εφόσον δεν περικοπούν οι συντάξεις το 2019 η κυβέρνηση πρέπει να κάνει εκπτώσεις στα αντίμετρα που προβλέπει το προσχέδιο προϋπολογισμού 2019 και ειδικά σε κάποια από τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ.

Σε κάθε περίπτωση το ΔΝΤ έχει διαμηνύσει ότι πρέπει να ισχύσουν τόσο η περικοπή των συντάξεων, όσο και η μείωση του αφορολόγητου, όπως ακριβώς έχουν συμφωνηθεί και έχουν ψηφιστεί από την ελληνική Βουλή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!