Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Συναγερμός στην Ιαπωνία – 250 μαθητές αυτοκτόνησαν σε ένα χρόνο
[Lifo]: Συναγερμός στην Ιαπωνία – 250 μαθητές αυτοκτόνησαν σε ένα χρόνο

[Lifo]: Συναγερμός στην Ιαπωνία – 250 μαθητές αυτοκτόνησαν σε ένα χρόνο

Οι αυτοκτονίες των παιδιών από το δημοτικό ως και το λύκειο έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και τριάντα χρόνια, δείχνει έρευνα

Σε συναγερμό έχουν θέσει τις αρχές της Ιαπωνίας τα νέα ευρήματα για τις αυτοκτονίες μαθητών καθώς έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και τριάντα χρόνια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ιαπωνικού υπουργείου Παιδείας, οι αυτοκτονίες των παιδιών από το δημοτικό σχολείο ως και το λύκειο είναι δραματικά αυξημένος αν και ο συνολικός αριθμός των αυτοκτονιών στη χώρα έχει μειωθεί τα τελευταία 15 χρόνια.

Συνολικά 250 παιδιά του δημοτικού, του γυμνασίου και του λυκείου αυτοκτόνησαν κατά το έτος 2016-2017 ως και τον Μάρτιο, σημειώνοντας αύξηση από τα 245 που ήταν το προηγούμενο έτος.

Αυτός ο αριθμός είναι ο υψηλότερος από το 1986, όταν 268 μαθητές είχαν αυτοκτονήσει.

«Ο αριθμός των αυτοκτονιών μεταξύ των μαθητών παρέμεινε υψηλός και αυτό είναι κάτι το ανησυχητικό, το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί», δήλωσε ο αξιωματούχος του υπουργείου Νοριάκι Κιταζάκι. Οι λόγοι που κρύβονται πίσω από την αύξηση αυτή είναι δύσκολο να διευκρινιστούν, σημείωσε.

Από τα 250 παιδιά που αυτοκτόνησαν, 33 φέρονται να είχαν εκφράσει ανησυχία για το μέλλον τους, 31 είχαν οικογενειακά προβλήματα, 10 υφίσταντο μπούλινγκ, ενώ για 140 δεν είναι γνωστοί οι λόγοι καθώς δεν άφησαν κάποιο σημείωμα.

Οι μαθητές του λυκείου στην Ιαπωνία αποφοιτούν συνήθως από το σχολείο στα 18 έτη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!