Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ απέρριψε το ρωσικό σχέδιο απόφασης για τη Συρία
[Lifo]: Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ απέρριψε το ρωσικό σχέδιο απόφασης για τη Συρία

[Lifo]: Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ απέρριψε το ρωσικό σχέδιο απόφασης για τη Συρία

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών απέρριψε ένα ρωσικό σχέδιο απόφασης που πρότεινε τη δημιουργία ενός μηχανισμού έρευνας σχετικά με τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία.

H πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι δήλωσε πως το συγκεκριμένο σχέδιο δεν είναι αμερόληπτο, δεδομένου ότι θα επέτρεπε στη Ρωσία να ασκεί βέτο στους ερευνητές και το προσωπικό που θα στελεχώσουν τον νέο μηχανισμό, και θα μπορούσε να θέσει εμπόδιο στα πορίσματά του.

Έξι κράτη-μέλη του ΣΑ ψήφισαν υπέρ του ρωσικού σχεδίου, επτά κατά, ενώ δύο απείχαν.

Ένα σχέδιο απόφασης χρειάζεται εννέα ψήφους υπέρ και κανένα βέτο από τη Ρωσία, την Κίνα, τη Γαλλία, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ προκειμένου να εγκριθεί.

Λίγο νωρίτερα, η Ρωσία άσκησε βέτο στη ψηφοφορία για το αμερικανικό σχέδιο απόφασης για τη Συρία. Το σχέδιο αυτό θα καταδίκαζε την φερόμενη χημική επίθεση στη Ντούμα και θα πρότεινε τη δημιουργία ενός νέου φορέα που θα ερευνούσε ποιος ευθύνεται για τις επιθέσεις με χημικά στη Συρία.

Το αμερικανικό σχέδιο συγκέντρωσε 12 ψήφους υπέρ, δύο κατά (Ρωσία και Βολιβία), ενώ η Κίνα απείχε από τη ψηφοφορία.

Αυτό το ψήφισμα είναι το ελάχιστο δυνατό που το Συμβούλιο μπορεί να κάνει για να απαντήσει στην επίθεση δήλωσε η Νίκι Χέιλι πριν τη ψηφοφορία, αναφερόμενη στην φερόμενη επίθεση με χημικά όπλα στη Ντούμα της Συρίας την 7η Απριλίου, στην οποία τουλάχιστον 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!