Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Lifo]: Σήμερα επιστρέφουν οι Θεσμοί, στο τραπέζι τα εργασιακά- Δεν έρχεται η Βελκουλέσκου
[Lifo]: Σήμερα επιστρέφουν οι Θεσμοί, στο τραπέζι τα εργασιακά- Δεν έρχεται η Βελκουλέσκου

[Lifo]: Σήμερα επιστρέφουν οι Θεσμοί, στο τραπέζι τα εργασιακά- Δεν έρχεται η Βελκουλέσκου

Η εκπρόσωπος του ΔΝΤ επικαλείται ως λόγο την ανάγκη να παρευρεθεί σε κηδεία
Σήμερα επιστρέφει στην Αθήνα το «κουαρτέτο» των δανειστών προκειμένου να ξεκινήσει και επίσημα η διαπραγμάτευση για τη δεύτερη αξιολόγηση. 
Κεντρικό ζήτημα τα εργασιακά και το πόρισμα της επιτροπής «σοφών» για το θέμα. ΤΟ πόρισμα περιλαμβάνει προτάσεις για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και συμβάσεων, τη μείωση ακόμη και του κατώτατου μισθού για όσους εργάζονται σε προβληματικές επιχειρήσεις, την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και νέο συνδικαλιστικό νόμο με πιο αυστηρές προϋποθέσεις για την κήρυξη απεργιών. Θα συζητηθεί επίσης η πορεία του Προϋπολογισμού και αν  οι νέοι φόροι που θα επιβληθούν από τον Ιανουάριο επαρκούν για την επίτευξη του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 1.75% για το πρωτογενές πλεόνασμα το 2017 και 3,5% το 2018, με τα σημερινά δεδομένα, καθώς δεν υπάρχει διάθεση από την πλευρά Σόιμπλε για ρύθμιση του χρέους.
Δεν θα φτάσει σήμερα στην Αθήνα η Ντέλια Βελκουλέσκου, η οποία επικαλείται ως λόγο της καθυστέρησης στην άφιξή της, το θάνατο  ανώτερου στελέχους του Ταμείου και την ανάγκη να παραβρεθεί στην κηδεία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!